Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii de bere cer maximizarea subventiei la hamei si facilitati legislative pentru cultivatori ide orz
Totodata, acestia si-au exprimat dorinta de a folosi cat mai multe ingrediente provenite din Romania, in produictia de bere.
Asociatia Berarii Romaniei a anuntat zilele acestea ca sustine necesitatea mentinerii stabilitatii fiscale si crearea unui cadru legislativ favorabil extinderii culturilor de orz si hamei la nivel national.
Reprezentantii asociatiei au precizat in cadrul unei dezbateri desfasurate la Targu Mures, ca productia de bere are un rol determinant in dezvoltarea economiilor locale, atat prin locurile de munca pe care le creeaza si contributiile constante la bugetele de stat si locale, cat si prin sprijinul oferit cultivatorilor locali de cereale si hamei.
In cadrul evenimentul a fost reafirmata dorinta producatorilor locali de bere de a folosi in retetele de fabricare a berii o cantitate si mai mare de ingrediente provenite din Romania, astfel, devenind necesara extinderea suprafetelor cultivate cu orz de bere si hamei pe plan national, pentru a acoperi nevoile productiei.
Producatorii de bere au insistat si pe nevoia mentinerii stabilitatii fiscale, o conditie obligatorie pentru ca industria berii sa poata genera in continuare efecte economice pozitive, precum si nevoia crearii unui cadru legislativ favorabil agricultorilor romani, menit sa le permita extinderea suprafetelor cultivate cu orz si hamei, in linie cu dorinta producatorilor de bere de a atrage o cantitate din ce in ce mai mare de ingrediente locale.
Aceastia au adaugat ca marirea subventiei la hamei pana la nivelul maxim prevazut in UE si aplicarea unor masuri speciale pentru culturile de orz de bere sunt necesare pentru a garanta si pe viitor caracterul profund national al industriei berii, in beneficiul economiei locale.
In Romania, suprafata totala cultivata cu hamei este de 220 hectare, existand un potential de crestere in viitor a suprafetelor cultivate pana la 500 hectare, limitat la suprafata existenta a spalierilor si a sistemului de sustinere a hameiului. Exista, de asemenea, patru ferme producatoare de hamei, cu aproape 200 de angajati.
Reprezentantii asociatiei au precizat in cadrul unei dezbateri desfasurate la Targu Mures, ca productia de bere are un rol determinant in dezvoltarea economiilor locale, atat prin locurile de munca pe care le creeaza si contributiile constante la bugetele de stat si locale, cat si prin sprijinul oferit cultivatorilor locali de cereale si hamei.
In cadrul evenimentul a fost reafirmata dorinta producatorilor locali de bere de a folosi in retetele de fabricare a berii o cantitate si mai mare de ingrediente provenite din Romania, astfel, devenind necesara extinderea suprafetelor cultivate cu orz de bere si hamei pe plan national, pentru a acoperi nevoile productiei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Producatorii de bere au insistat si pe nevoia mentinerii stabilitatii fiscale, o conditie obligatorie pentru ca industria berii sa poata genera in continuare efecte economice pozitive, precum si nevoia crearii unui cadru legislativ favorabil agricultorilor romani, menit sa le permita extinderea suprafetelor cultivate cu orz si hamei, in linie cu dorinta producatorilor de bere de a atrage o cantitate din ce in ce mai mare de ingrediente locale.
Aceastia au adaugat ca marirea subventiei la hamei pana la nivelul maxim prevazut in UE si aplicarea unor masuri speciale pentru culturile de orz de bere sunt necesare pentru a garanta si pe viitor caracterul profund national al industriei berii, in beneficiul economiei locale.
In Romania, suprafata totala cultivata cu hamei este de 220 hectare, existand un potential de crestere in viitor a suprafetelor cultivate pana la 500 hectare, limitat la suprafata existenta a spalierilor si a sistemului de sustinere a hameiului. Exista, de asemenea, patru ferme producatoare de hamei, cu aproape 200 de angajati.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News