Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Totodata, acestia si-au exprimat dorinta de a folosi cat mai multe ingrediente provenite din Romania, in produictia de bere.
Asociatia Berarii Romaniei a anuntat zilele acestea ca sustine necesitatea mentinerii stabilitatii fiscale si crearea unui cadru legislativ favorabil extinderii culturilor de orz si hamei la nivel national.
Reprezentantii asociatiei au precizat in cadrul unei dezbateri desfasurate la Targu Mures, ca productia de bere are un rol determinant in dezvoltarea economiilor locale, atat prin locurile de munca pe care le creeaza si contributiile constante la bugetele de stat si locale, cat si prin sprijinul oferit cultivatorilor locali de cereale si hamei.
In cadrul evenimentul a fost reafirmata dorinta producatorilor locali de bere de a folosi in retetele de fabricare a berii o cantitate si mai mare de ingrediente provenite din Romania, astfel, devenind necesara extinderea suprafetelor cultivate cu orz de bere si hamei pe plan national, pentru a acoperi nevoile productiei.
Producatorii de bere au insistat si pe nevoia mentinerii stabilitatii fiscale, o conditie obligatorie pentru ca industria berii sa poata genera in continuare efecte economice pozitive, precum si nevoia crearii unui cadru legislativ favorabil agricultorilor romani, menit sa le permita extinderea suprafetelor cultivate cu orz si hamei, in linie cu dorinta producatorilor de bere de a atrage o cantitate din ce in ce mai mare de ingrediente locale.
Aceastia au adaugat ca marirea subventiei la hamei pana la nivelul maxim prevazut in UE si aplicarea unor masuri speciale pentru culturile de orz de bere sunt necesare pentru a garanta si pe viitor caracterul profund national al industriei berii, in beneficiul economiei locale.
In Romania, suprafata totala cultivata cu hamei este de 220 hectare, existand un potential de crestere in viitor a suprafetelor cultivate pana la 500 hectare, limitat la suprafata existenta a spalierilor si a sistemului de sustinere a hameiului. Exista, de asemenea, patru ferme producatoare de hamei, cu aproape 200 de angajati.
Reprezentantii asociatiei au precizat in cadrul unei dezbateri desfasurate la Targu Mures, ca productia de bere are un rol determinant in dezvoltarea economiilor locale, atat prin locurile de munca pe care le creeaza si contributiile constante la bugetele de stat si locale, cat si prin sprijinul oferit cultivatorilor locali de cereale si hamei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cadrul evenimentul a fost reafirmata dorinta producatorilor locali de bere de a folosi in retetele de fabricare a berii o cantitate si mai mare de ingrediente provenite din Romania, astfel, devenind necesara extinderea suprafetelor cultivate cu orz de bere si hamei pe plan national, pentru a acoperi nevoile productiei.
Producatorii de bere au insistat si pe nevoia mentinerii stabilitatii fiscale, o conditie obligatorie pentru ca industria berii sa poata genera in continuare efecte economice pozitive, precum si nevoia crearii unui cadru legislativ favorabil agricultorilor romani, menit sa le permita extinderea suprafetelor cultivate cu orz si hamei, in linie cu dorinta producatorilor de bere de a atrage o cantitate din ce in ce mai mare de ingrediente locale.
Aceastia au adaugat ca marirea subventiei la hamei pana la nivelul maxim prevazut in UE si aplicarea unor masuri speciale pentru culturile de orz de bere sunt necesare pentru a garanta si pe viitor caracterul profund national al industriei berii, in beneficiul economiei locale.
In Romania, suprafata totala cultivata cu hamei este de 220 hectare, existand un potential de crestere in viitor a suprafetelor cultivate pana la 500 hectare, limitat la suprafata existenta a spalierilor si a sistemului de sustinere a hameiului. Exista, de asemenea, patru ferme producatoare de hamei, cu aproape 200 de angajati.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News