Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de carne de porc: programele privind pesta porcina nu trebuie sa fie puse numai in spatele fermierilor

producatorii-de-carne-de-porc-programele-privind-pesta-porcina-nu-trebuie-sa-fie-puse-numai-in-spatele-fermierilor

Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania saluta initiativele MADR si ANSVSA de a aborda in anul 2014 problema reluarii exportului de porci vii din fermele comerciale romanesti.


Recenta intalnire dintre reprezentantii ministerelor agriculturii si ai autoritatilor sanitare-veterinare din Romania si Bulgaria a avut intre obiective si stabilirea unor acorduri privind controlul miscarii animalelor intre Romania si Bulgaria, intarirea sistemului de supraveghere a pestei porcine, in special la granitele cu tari terte, supravegherea mistretilor sau alte aspecte ce trebuie urmarite in vederea obtinerii acordului de export si pentru porcii vii. 
 
Semnatarul comunicatului APCPR, presedintele Ioan Ladosi, precizeaza ca "adevarata problema - pe care doar autoritatile o pot rezolva - este cea legata de controlul circulatiei mistretilor si a porcilor din gospodariile populatiei". 
 
In acest sens, decizia de a organiza in vara acestui an, la Bucuresti, o intalnire a expertilor din cele doua tari cu cei ai Comisiei Europene, precum si introducerea acestui subiect in ordinea de zi a apropiatei sedinte comune a guvernelor Romaniei si Bulgariei, da sperante fermierilor din APCPR ca problema pestei porcine si a exportului de animale va fi, pentru prima data, abordata la nivel national si guvernamental. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Sustinem, in continuare, ca prevederile din programele privind pesta porcina nu trebuie sa fie puse numai in spatele fermierilor, care respecta demult legislatia europeana in domeniu, au investit masiv in biosecuritate si supraveghere sanitara-veterinara, dar au suportat consecintele unei indiferente pe care nu dorim s-o catalogam. Felicitam MADR si ANSVSA pentru initiativa, ii asiguram de sprjin si colaborare in desfasurarea programului de obtinere a statutului de tara libera de pesta, dar ne rezervam si dreptul de a interveni public in cazul in care acest program ramane la stadiul de initiativa", mai precizeaza presedintele APCPR, Ioan Ladosi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016