Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de lapte vor o subventie de 50 de bani pe litru, pentru a putea face fata crizei din sector

producatorii-de-lapte-vor-o-subventie-de-50-de-bani-pe-litru-pentru-a-putea-face-fata-crizei-din-sector

Acestia dau exemplul celorlalte tari din UE, in care guvernele acorda astfel de sprijin producatorilor.


Producatorii de lapte din Romania au cerut Guvernului o subventie de aproximativ 50 de bani pe litrul de lapte pentru a putea traversa criza cu care sectorul se confrunta, invocand exemplul celorlalte tari europene, unde  producatorii primesc astfel de subventii.
 
Nicusor Serban, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein, a declarat in acest sens ca „daca ne uitam la ce se intampla in Europa, o subventie de 0,5 lei pe litrul de lapte conform ar fi un sprijin pentru ferme, pana cand conditiile de piata se vor schimba. A existat o subventie de 0,3 lei pe litru, in perioada 2007 — 2010, fapt care ne-a ajutat sa progresam”.
 
El a adaugat ca, in majoritatea tarilor din Europa, pe fondul crizei laptelui generata de scaderea consumului, s-au luat masuri de sprijin pentru fermieri. „In Romania nu s-a inteles ca, daca nu se intervine repede, riscam ca, dupa cativa ani, sa nu se mai consume lapte si produse din lapte decat din afara Romaniei”, a adaugat Nicusor Serban.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a atras atentia asupra faptului ca, in ultima perioada, la poarta fermei pretul a scazut cu 30% — 40%, insa la raft preturile nu au coborat nici in urma reducerii TVA.
 
In aceasta perioada, laptele la poarta fermei este platit, in functie de cantitatea livrata, cu o suma intre 0,7 si 1,25 lei pe litru, mai spune reprezentantul crescatorilor de vaci Holstein
La randul sau, presedintele Pro Agro, Emil Dumitru, a aratat ca si datele Comisiei Europene indica faptul ca pretul de achizitie la poarta fermei este foarte mic in Romania.
 
„Vrem sa atragem atentia autoritatilor, ministrului Agriculturii, ca este o criza a laptelui si ar trebui sa se ia masuri pentru a se subventiona pierderile de venit, avand in vedere ca si alte state au adoptat scheme de sprijin pentru fermieri”, a subliniat Dumitru. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016