Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de porumb din Romania cer reautorizarea gligosatului pe o perioada de 15 ani

producatorii-de-porumb-din-romania-cer-reautorizarea-gligosatului-pe-o-perioada-de-15-ani

Acestia au trimis un memoriu la Bruxelles tuturor reprezentantilor romaniei in Parlamentul european, in care evidentiaza importantei utilizarii produselor de protectia culturilor care sa fie eficiente si in acelasi timp sigure pentru mediu, pentru consumatori si pentru fermieri.


Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania a solicitat reprezentantilor romaniei in Parlamentul european sa faca demersuri la Bruxelles pentru reautorizarea pe o perioada de 15 ani a Glifosatului, cel mai raspandit erbicid utilizat in lume.
 
In memoriul adresat in acest sens se arata ca „fermierii din organizatia noastra profesionala cultiva terenuri in diferite zone agricole si utilizeaza anual produse pe baza de glifosat pentru a-si curata terenurile inainte de cultivare si mai ales pentru a prezerva solurile pe care le lucreaza. In cadrul APPR am urmarit evolutia procesului de reautorizare a glifosatului din ultimii 2 ani, datorita faptului ca utilizarea acestui produs influenteaza productia agricola si in general competititvitatea fermierilor din Romania”.
 
Fermierii mai spun ca Glifosatul este cel mai raspandit erbicid utilizat in lume, iar in Romania este utilizat pe culturile de cereale paioase deosebit de imburuientate inainte de recoltare, suplimentar utilizarii sale ca si instrument de combatere a buruienilor in miristi, dupa recoltare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, APPR atrage atentia ca utilizarea glifosatului duce la cresterea productiei si a calitatii acesteia, elemente cheie pentru o agricultura performanta iar reducerea eroziunii solului si pastrarea umiditatii in sol in sistemul minim de lucrari se pot realiza cu ajutorul acestui produs.
„Utilizarea acestuia in combaterea buruienilor inainte de recoltare se regaseste cu precadere in acele parti ale tarii unde conditiile climatice fac mai dificila recoltarea culturilor in perioada optima. Aceasta intrebuintare este vitala pentru producerea de cereale si culturi oleaginoase. Neautorizarea glifosatului ar duce la o calitate mai scazuta a produselor agricole primare si pierderi semnificative ale productiei si veniturilor din Romania”, se mai arata in memoriu.
 
Potrivit fermierilor romani, reautorizarea glifosatului a fost, in ultimii doi ani, amanata in mod nejustificat, rezultand o autorizare temporara de 18 luni incepand cu luna iunie 2016 pentru a permite Agentiei pentru Produse Chimice publicarea clasificarii.
 
In luna martie 2017, agentia a concluzionat faptul ca substanta activa glifosat nu ar trebui clasificata ca avand caracter cancerigen, mutagen sau fiind toxica pentru reproducere.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton