Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii de tomate vor avea mai mult timp la dispozitie pentru valorificarea produselor

Producatorii agricoli sustinuti prin program guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate, in vederea asigurarii necesarului de consum intern, isi vor putea valorifica productia realizata intr-o perioada de timp mai mare, respectiv incepand cu data de 23 octombrie.
Guvernul a modificat Hotararea de Guvern nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a productiei de tomate din spatii protejate obtinuta din ciclul II de vegetatie, intre 23 octombrie-20 decembrie. Astfel, perioada de timp a fost prelungita, prin devansarea cu o saptamana a termenului de la care producatorii isi pot vinde produsele.
Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate in spatii protejate a fost decisa si in contextul in care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a productiei de tomate cultivate in camp.
Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor produse in spatii protejate vine in sprijinul producatorilor, care vor avea posibilitatea sa primeasca mai devreme sumele decontate de stat si, implicit, sa poata pregati din timp serele si solariile pentru noul sezon de recolta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pentru a fi eligibili acordarii acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
- Sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1000 mp;
- Sa obtina o productie de minimim 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata;
- Sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in sere si solarii.
Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate in spatii protejate a fost decisa si in contextul in care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a productiei de tomate cultivate in camp.
Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor produse in spatii protejate vine in sprijinul producatorilor, care vor avea posibilitatea sa primeasca mai devreme sumele decontate de stat si, implicit, sa poata pregati din timp serele si solariile pentru noul sezon de recolta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru a fi eligibili acordarii acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
- Sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1000 mp;
- Sa obtina o productie de minimim 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata;
- Sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in sere si solarii.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Termen nou pentru valorificarea tomatelor din sere si solarii
- » MADR: Beneficiarii programului de tomate primesc banii
- » APIA plateste 7.600 de euro/ha pentru legumele cultivate in sere si solarii
- » S-a prelungit termenul de valorificare a productiei pentru beneficiarii Programului de tomate
- » Din ce in ce mai multi producatori interesati sa obtina sprijinul pentru tomate
Ultima ora
- » Cel mai mare producator de carne din lume spune ca produsul va fi un lux in viitor
- » Oros, MADR: Avem 10 proiecte incluse in PNRR
- » Guvernul aproba mai multe plati pentru 2021 si 2022 in agricultura
- » De ce au protestat fermierii la MADR
- » ACEBOP, de partea crescatorilor care sustin relansarea cresterii bovinelor de carne romanesti
Comentarii
0 comentarii