Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Tomata se transforma in Legume in Spatii Protejate

programul-tomata-se-transforma-in-legume-in-spatii-protejate

Ministrul Oros a anuntat ca programul Tomatase transforma in Legume in Spatii Protejate. Legumicultorii ar urma sa primeasca 150 de milioane de euro in urmatorii 2 ani pentru sere si solarii.


"Programul Tomata, la fel cum am spus in tot anul trecut, s-a derulat pe o perioada de 4 ani. Orice forma de schema de sprijin de stat functioneaza intre 3 si 4 ani. Se directioneaza anumite sume catre un sector aflat in dificultate, dupa care forma aceea de sprijin se muta intr-o alta zona. 
 
Din nefericire, nu intotdeauna acest program a avut efect, deoarece constant, in fiecare an, importurile de tomate au crescut, apoi in multe locuri programul a fost fraudat pentru ca nu era foarte sigur din punct de vedere al managementului programului si au fost foarte multi fermieri sau asa-zisi fermieri care au beneficiat de acest program, iar banii in mod normal ar fi trebuit sa ajunga la cei care chiar produceau tomate in spatii protejate. La fiecare intalnire legumicultorii ma intrebau acelasi lucru – de ce doar tomata, nu mai sunt si alte legume? Tocmai de aceea anul acesta o sa extindem aceasta forma de sprijin si o sa o transformam in legume in spatii protejate, iar legumicultorii sa produca acele legume pe care piata le cere”, a declarat Adrian Oros la Parlament, chestionat daca va fi extins programul "Tomata" si la alte legume.
 
Ministrul a mai spus ca tot pentru legumicultorii, „in urmatorii 2 ani, am alocat 150 de milioane euro prin Programul de Tranzitie pentru sere si solarii, bani distincti".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"De asemenea, pentru procesare si depozitare – 50 milioane euro. Anul acesta, legumicultorii vor primi pentru legume in spatii protejate sprijin cuplat de 4.600 euro. Acestea sunt sumele totale legate de legumicultura pe anul acesta", a mai spus Oros. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016