Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorii romani pot incepe exporturile ce carne de porc catre Japonia
Autoritatile sanitare japoneze au anuntat ca abatoarele din Romania indeplinesc toate conditiile sanitare si celelalte criterii necesare aprobarii importului de carne de porc provenind de la noi din tara.
Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat remis de ANSVSA, in care se precizeaza ca „Ambasada Romaniei la Tokio a transmis catre ANSVSA o informare oficiala din partea autoritatii competente din Japonia, prin care se certifica faptul ca procedurile din abatoarele din Romania indeplinesc criteriile necesare pentru exportul de carne de porc”.
Totodata, in document se mai specifica faptul ca inceperea exporturilor de carne de porc catre Japonia fusese facuta inca din 2013 de catre partea romana si ca aceasta avizare din partea autoritatilor nipone era esentiala pentru ca acest lucru sa se realizeze.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Raspunsul favorabil al autoritatilor japoneze vine dupa ce, in perioada 23-27 martie, o delagatie de specialisti japonezi a efectuat o vizita in Romania, tocmai pentru a evalua standardele si reglementarile sanitare veterinare din tara noastra, in vederea demararii exportului de carne de porc pe piata nipona.
In cadrul acestei misiuni, specialistii japonezi au vizitat o ferma de porci, o unitate de abatorizare, un Post de Inspectie la Frontiera si Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, institut national de referinta.
Decizia autoritatilor nipone vine la scurt timp dupa ce si chinezii au aprobat la 17 martie importurile de carne de porc conmgelata provenind din romania, producatorul roman Smithfield primind aprobarea inregistrarii in acest sens.
„In data de 16 martie 2015, Romania a primit scrisoarea oficiala a Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P.Chineza prin care se comunica partii romane aprobarea inregistrarii in R.P.Chineza a primei companii producatoare de carne de porc din Romania, S.C. Smithfield Romania SA. In acest fel, dupa listarea pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China, se poate incepe exportul de carne de porc congelata in R.P.Chineza”, se arata la acea vreme intr-un comunicat al MADR.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura