Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Autoritatile sanitare japoneze au anuntat ca abatoarele din Romania indeplinesc toate conditiile sanitare si celelalte criterii necesare aprobarii importului de carne de porc provenind de la noi din tara.
Veste buna pentru producatorii de carne de porc, anuntata la finele saptamanii trecute de catre ANSVSA, care a primit la randul sau o instiintare de la Ambasada Romana din Japonia, privitoare la faptul ca autoritatile nipone au avizat favorabil inceperea exporturilor de carne de porc catre aceasta tara.
Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat remis de ANSVSA, in care se precizeaza ca „Ambasada Romaniei la Tokio a transmis catre ANSVSA o informare oficiala din partea autoritatii competente din Japonia, prin care se certifica faptul ca procedurile din abatoarele din Romania indeplinesc criteriile necesare pentru exportul de carne de porc”.
Totodata, in document se mai specifica faptul ca inceperea exporturilor de carne de porc catre Japonia fusese facuta inca din 2013 de catre partea romana si ca aceasta avizare din partea autoritatilor nipone era esentiala pentru ca acest lucru sa se realizeze.
Raspunsul favorabil al autoritatilor japoneze vine dupa ce, in perioada 23-27 martie, o delagatie de specialisti japonezi a efectuat o vizita in Romania, tocmai pentru a evalua standardele si reglementarile sanitare veterinare din tara noastra, in vederea demararii exportului de carne de porc pe piata nipona.
In cadrul acestei misiuni, specialistii japonezi au vizitat o ferma de porci, o unitate de abatorizare, un Post de Inspectie la Frontiera si Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, institut national de referinta.
Decizia autoritatilor nipone vine la scurt timp dupa ce si chinezii au aprobat la 17 martie importurile de carne de porc conmgelata provenind din romania, producatorul roman Smithfield primind aprobarea inregistrarii in acest sens.
„In data de 16 martie 2015, Romania a primit scrisoarea oficiala a Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P.Chineza prin care se comunica partii romane aprobarea inregistrarii in R.P.Chineza a primei companii producatoare de carne de porc din Romania, S.C. Smithfield Romania SA. In acest fel, dupa listarea pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China, se poate incepe exportul de carne de porc congelata in R.P.Chineza”, se arata la acea vreme intr-un comunicat al MADR.
Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat remis de ANSVSA, in care se precizeaza ca „Ambasada Romaniei la Tokio a transmis catre ANSVSA o informare oficiala din partea autoritatii competente din Japonia, prin care se certifica faptul ca procedurile din abatoarele din Romania indeplinesc criteriile necesare pentru exportul de carne de porc”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, in document se mai specifica faptul ca inceperea exporturilor de carne de porc catre Japonia fusese facuta inca din 2013 de catre partea romana si ca aceasta avizare din partea autoritatilor nipone era esentiala pentru ca acest lucru sa se realizeze.
Raspunsul favorabil al autoritatilor japoneze vine dupa ce, in perioada 23-27 martie, o delagatie de specialisti japonezi a efectuat o vizita in Romania, tocmai pentru a evalua standardele si reglementarile sanitare veterinare din tara noastra, in vederea demararii exportului de carne de porc pe piata nipona.
In cadrul acestei misiuni, specialistii japonezi au vizitat o ferma de porci, o unitate de abatorizare, un Post de Inspectie la Frontiera si Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, institut national de referinta.
Decizia autoritatilor nipone vine la scurt timp dupa ce si chinezii au aprobat la 17 martie importurile de carne de porc conmgelata provenind din romania, producatorul roman Smithfield primind aprobarea inregistrarii in acest sens.
„In data de 16 martie 2015, Romania a primit scrisoarea oficiala a Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P.Chineza prin care se comunica partii romane aprobarea inregistrarii in R.P.Chineza a primei companii producatoare de carne de porc din Romania, S.C. Smithfield Romania SA. In acest fel, dupa listarea pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China, se poate incepe exportul de carne de porc congelata in R.P.Chineza”, se arata la acea vreme intr-un comunicat al MADR.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News