Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produsele alimentare s-ar putea scumpi cu până la 15% în circa o lună


Produsele din industria alimentară s-ar putea scumpi cu până la 15% în circa o lună, pe fondul deprecierii monedei naţionale, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu.

Acesta a explicat că, la o deprecierea de 10% a monedei naţionale care poate să continue o lună sau două, preţul anumitor produse alimetare se va majora cu un procent de 15%.


Principalul motiv al scumpirii este dependenţa importului de materie primă pentru produse alimentare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Importăm 70% din carnea de porc necesară procesării şi consumului, circa 80% din legume si fructe, importăm zahăr brut pentru aproximativ 330.000 de tone de zahăr rafinat, cam 20% din laptele destinat procesării, iar acestea vor fi influenţate de deprecierea leului", a mai spu Dragoş Frumosu.

Potrivit preşedintelui FSIA, deprecierea leului se va regăsi direct în preţul produselor alimentare, peste care se pot adăuga modificări colaterale ale unor componente ale produselor finite, care pot duce la un procent de circa 10-15% a creşterii preţurilor la producători.

Totodată, Dragoş Frumosu a mai adăugat că o creştere a preţurilor produselor alimentare mai devreme de o lună nu poate fi atribuită producătorilor, ci exclusiv comercianţilor.

Preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu a mai declarat că până la 15% din salariaţii industriei alimentare ar putea fi disponibilizaţi în 2009, pe fondul crizei economice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton