Produsele din industria alimentară s-ar putea scumpi cu până la 15% în circa o lună, pe fondul deprecierii monedei naţionale, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu.
Acesta a explicat că, la o deprecierea de 10% a monedei naţionale care poate să continue o lună sau două, preţul anumitor produse alimetare se va majora cu un procent de 15%.
Principalul motiv al scumpirii este dependenţa importului de materie primă pentru produse alimentare.
"Importăm 70% din carnea de porc necesară procesării şi consumului, circa 80% din legume si fructe, importăm zahăr brut pentru aproximativ 330.000 de tone de zahăr rafinat, cam 20% din laptele destinat procesării, iar acestea vor fi influenţate de deprecierea leului", a mai spu Dragoş Frumosu.
Potrivit preşedintelui FSIA, deprecierea leului se va regăsi direct în preţul produselor alimentare, peste care se pot adăuga modificări colaterale ale unor componente ale produselor finite, care pot duce la un procent de circa 10-15% a creşterii preţurilor la producători.
Totodată, Dragoş Frumosu a mai adăugat că o creştere a preţurilor produselor alimentare mai devreme de o lună nu poate fi atribuită producătorilor, ci exclusiv comercianţilor.
Preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu a mai declarat că până la 15% din salariaţii industriei alimentare ar putea fi disponibilizaţi în 2009, pe fondul crizei economice.
Acesta a explicat că, la o deprecierea de 10% a monedei naţionale care poate să continue o lună sau două, preţul anumitor produse alimetare se va majora cu un procent de 15%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Principalul motiv al scumpirii este dependenţa importului de materie primă pentru produse alimentare.
"Importăm 70% din carnea de porc necesară procesării şi consumului, circa 80% din legume si fructe, importăm zahăr brut pentru aproximativ 330.000 de tone de zahăr rafinat, cam 20% din laptele destinat procesării, iar acestea vor fi influenţate de deprecierea leului", a mai spu Dragoş Frumosu.
Potrivit preşedintelui FSIA, deprecierea leului se va regăsi direct în preţul produselor alimentare, peste care se pot adăuga modificări colaterale ale unor componente ale produselor finite, care pot duce la un procent de circa 10-15% a creşterii preţurilor la producători.
Totodată, Dragoş Frumosu a mai adăugat că o creştere a preţurilor produselor alimentare mai devreme de o lună nu poate fi atribuită producătorilor, ci exclusiv comercianţilor.
Preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu a mai declarat că până la 15% din salariaţii industriei alimentare ar putea fi disponibilizaţi în 2009, pe fondul crizei economice.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News