Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dragos Frumosu: Dacă legea TVA-ului redus la alimente nu se aplică vor creşte preţurile
Sindicaliştii din industria alimentară avertizează că preţurile vor creşte în următoarele două luni, dacă preşedintele Traian Băsescu nu va promulga legea care prevede un TVA de 5 % pentru alimentele de bază. Cel mai mult se vor scumpi pâinea, laptele şi uleiul, potrivit money.ro.
O menţinere a TVA-ului de 24% la alimente va duce la creşterea preţurilor. În plus, sindicaliştii din industria alimentară ar putea protesta dacă preşedintele nu va promulga legea TVA-ului de 5% la alimente.
"Sigur în condiţiile în care legea nu se aplică şi TVA-ul nu se reduce e posibil să crească preţurile. Creşterea preţului la materie primă care de fapt este pe filieră între producător şi procesator, sunt acei şmecheri de care am vorbit tot timpul, şi mai departe între procesator şi comerciant, toate aceste lucruri vor conduce creşterea preţurilor în următoarele două luni de zile. De fapt creşterea la unele produse a început. Creşterea preţului la ulei s-a întâmplat, creşterea la pâine, s-a întâmplat şi va continua. Însă vreau să avertizez că în condiţiile în care legea privind scăderea TVA-ului nu va fi promulgată de preşedinte s-ar putea să atragă manifestări ale angajaţilor din industria alimentară", a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cel mai mult va creşte preţul la pâine cu aproximativ 30 de procente. "E greu de dat un procent. De exemplu, creşterea preţului la grâu poate să conducă la creştere preţului pâinii într-un procent de 25-30%, la ulei 15 %, la laptele, vizavi de creşterea preţului furajelor şi ceea ce se întâmplă în această perioadă pentru că laptele ca preţ creşte fiind perioadă de iarnă, va fi o creştere de 8-10 %, la conservele de legume şi fructe
", a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sidicatelor din Industria Alimentară
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Pretul alimentelor la nivel global s-a majorat cu 2,6%. Zaharul si uleiul vegetal au avut cea mai mare crestere
- » Dragos Frumosu, FSIA, confirma scumpirea painii cu 20%
- » Banca Mondiala: pretul alimentelor a ajuns la un prag periculos
- » FAO: Pretul alimentelor pe plan mondial, record absolut in ianuarie
- » Pretul alimentelor provoaca tulburari politice greu de imaginat - reprezentant al Organizatiei Mondiale a Comertului
Ultima ora
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
- » Fost sef ANSVSA, condamnat la peste 8 ani de inchisoare cu executare. A fugit din tara
- » APIA: Peste 760.000 de fermieri vor primi subventiile
- » Gripa aviara in Franta. Peste 200.000 de rate, sacrificate
Comentarii
0 comentarii