Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul alimentelor la nivel global s-a majorat cu 2,6%. Zaharul si uleiul vegetal au avut cea mai mare crestere

pretul-alimentelor-la-nivel-global-s-a-majorat-cu-26-zaharul-si-uleiul-vegetal-au-avut-cea-mai-mare-crestere

Pretul alimentelor la nivel global a crescut cu 2,6% in februarie, pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile si a crizei din Ucraina, informeaza Organizatia pentru Alimente si Agricultura(FAO). Cifrele reprezinta cea mai mare crestere din ultimele 18 luni.


FAO masoara lunar modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, oleagionase, lactate, carne si zahar. Conditiile meteorologice nefavorabile din emisfera sudica si din regiuni ale Statelor Unite au fost principalii factori care au condus la cresterea preturilor. Insa, volatilitatea pietei, pe fondul crizei din Ucraina, ar putea afecta si mai mult preturile in luna martie, sustin specialistii agentiei.

Pietele economice studiaza cu atentie situatia tensionata din regiunea ucraineana Crimeea. Tara vecina Romaniei reprezinta al saselea mare exportator de grau din lume, aprovizionand regiuni dependente de import din Orientul Mijlociu si din Africa de Nord.

Cea mai importanta crestere de pret in luna februarie a avut-o zaharul, care pe fondul secetei din Brazilia si a scaderii productiei in India, a cunoscut o majorare de 6,2%.

In acelasi timp, pretul uleiului vegetal a crescut cu 4,9%, ca urmare a lipsei de precipitatii din Asia de Sud-Est si din America de Sud.

Pretul cerealelor s-a majorat cu 3,6%, reflectand astfel ingrijorarea cu privirea la efectul generat de inghetul recoltelor de grau din Statele Unite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Separat, FOA a lansat si o serie de previziuni optimiste. Agentia si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale inregistrata in 2013, pana la nivelul record de 2,515 miliarde tone, cu 13 milioane tone mai mult decat estimarile anterioare.

Pentru anul 2014, potrivit primelor estimari, recolta mondiala de grau se va situa la 704 milioane de tone, cu 1,7% mai putin comparativ cu anul record 2013, dar cu toate acestea a doua mare recolta de grau inregistrata vreodata.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016