Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) avertizeaza lumea si actorii responsabili ca preturile alimentelor au ajuns si se mentin la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.
Preturile mai ridicate la alimente au contribuit la majorarea inflatiei, deoarece economiile se redreseaza in urma crizei provocate de pandemie, iar FAO a avertizat ca in tarile dependente de importuri costurile mai ridicate ii pun in pericol pe cei saraci.
Pretul uleiurilor vegetale calculat de FAO a crescut cu 4,2% in ianuarie, comparativ cu luna precedenta, atingand un nivel record, din cauza deficitului de forta de munca si a vremii nefavorabile. Preturile la lactate au urcat cu 2,4% in ianuarie, a cincea luna de crestere consecutiva, cel mai ridicat avans fiind la unt si lapte praf degresat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit FAO, preturile la cereale s-au majorat cu doar 0,1% luna precedenta, desi pretul porumbului a crescut cu 3,8%, din cauza temerilor privind efectele secetei din America de Sud. In schimb, pretul graului a scazut cu 3,1%, in urma recoltelor ridicate din Australia si Argentina.
De asemenea, preturile la carne au urcat luna precedenta, in timp ce preturile mondiale la zahar au scazut cu 3,1% in ianuarie, partial ca urmare a perspectivelor favorabile de productie ale marilor exportatori India si Thailanda.
Tot joi, FAO a dat publicitatii si un set de noi estimari revizuite cu privire la productia mondiala de cereale in 2021, prognozand o productie de 2,793 miliarde de tone, fata de previziunea precedenta, de 2,791 miliarde de tone. Revizuirea in crestere vine ca urmare a recoltelor mai ridicate din Australia si Argentina fata de nivelul estimat, alaturi de o crestere mai usoara a previziunilor privind productia in Rusia si Ucraina.
Luna trecuta, FAO si-a exprimat prudenta privind posibilitatea atenuarii presiunilor preturilor in 2022.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News