FAO avertizeaza: Preturile alimentelor, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani
Publicat la data de 03 Feb. 2022 in:
Stiri Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) avertizeaza lumea si actorii responsabili ca preturile alimentelor au ajuns si se mentin la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.
Preturile mai ridicate la alimente au contribuit la majorarea inflatiei, deoarece economiile se redreseaza in urma crizei provocate de pandemie, iar FAO a avertizat ca in tarile dependente de importuri costurile mai ridicate ii pun in pericol pe cei saraci.
Pretul uleiurilor vegetale calculat de FAO a crescut cu 4,2% in ianuarie, comparativ cu luna precedenta, atingand un nivel record, din cauza deficitului de forta de munca si a vremii nefavorabile. Preturile la lactate au urcat cu 2,4% in ianuarie, a cincea luna de crestere consecutiva, cel mai ridicat avans fiind la unt si lapte praf degresat.
Potrivit FAO, preturile la cereale s-au majorat cu doar 0,1% luna precedenta, desi pretul porumbului a crescut cu 3,8%, din cauza temerilor privind efectele secetei din America de Sud. In schimb, pretul graului a scazut cu 3,1%, in urma recoltelor ridicate din Australia si Argentina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, preturile la carne au urcat luna precedenta, in timp ce preturile mondiale la zahar au scazut cu 3,1% in ianuarie, partial ca urmare a perspectivelor favorabile de productie ale marilor exportatori India si Thailanda.
Tot joi, FAO a dat publicitatii si un set de noi estimari revizuite cu privire la productia mondiala de cereale in 2021, prognozand o productie de 2,793 miliarde de tone, fata de previziunea precedenta, de 2,791 miliarde de tone. Revizuirea in crestere vine ca urmare a recoltelor mai ridicate din Australia si Argentina fata de nivelul estimat, alaturi de o crestere mai usoara a previziunilor privind productia in Rusia si Ucraina.
Luna trecuta, FAO si-a exprimat prudenta privind posibilitatea atenuarii presiunilor preturilor in 2022.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>