Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profitul Cotnari a scăzut cu 7,5% în primul semestru

Producătorul de vinuri Cotnari a înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, un profit de 5.448.000 lei, în scădere cu 7,5% faţă de S1 2008 când a obţinut un profit de 5.890.000 lei, a declarat directorul de marketing al companiei, Răzvan Serghiuţă, citat de Mediafax.


Potrivit acestuia, scăderea profitabilităţii a fost determinată de devalorizarea leului şi de creşterea ponderii, în totalul unităţilor vândute, a produselor cu valoare adăugată.

"Devalorizarea monedei naţionale şi-a pus amprenta asupra valorii inputurilor. Întrucât o bună parte a elementelor de producţie se raportează la cursul leu/euro, creşterea cursului de schimb a condus la creşterea costurilor. Creşterea costurilor coroborată cu faptul că nu am procedat la mărirea preţurilor de comercializare a produselor noastre au condus la diminuarea profitabilităţii", a explicat Serghiuţă.

Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte cifra de afaceri a companiei, în primele şase luni din 2009, aceasta a crescut cu 2,4%, la 52.020.000 lei. De asemenea, în primul semestru al acestui an Cotnari a vândut cu 1,8% mai multe unităţi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 6.340.000 butelii, faţă de 6.230.000 butelii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Serghiuţă a adăugat că după evoluţia din semestrul întâi, poate estima că, în acest an, Cotnari îşi va atinge obiectivul fixat, de a vinde cu 5% mai multe unităţi decât în 2008. "La finele anului trecut, ne propuneam pentru acest an creşterea numărului de unităţi vândute cu 15%. După evoluţia vânzărilor din primul trimestru, când numărul de unităţi vândute a scăzut cu 11%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, a fost revizuit planul de afaceri. Noul obiectiv a fost creşterea numărului de unităţi vândute cu 5% în anul 2009, faţă de anul 2008. Rezultatele obţinute în cel de-al doilea trimestru al primului semestru, când vânzările au înregistrat o creştere cu 12,8%, au făcut posibilă apropierea de noul obiectiv", a mai explicat Răzvan Serghiuţă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016