Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeo pentru săptămâna 21-27 octombrie


Intervalul 21-27 octombrie se va caracteriza printr-o vreme în general normală sub aspect termic, în cea mai mare parte a țării, informează buletinul publicat de Administrația Națională de Meterologie. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 2...14 grade Celsius valori apropiate de mediile multianuale, în majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maximă a aerului se va situa între 7...18 grade Celsius la nivelul întregii țări.
Temperatura minimă a aerului va oscila între -4...10 grade Celsius în aproape toată țara, posibil mai scăzute în depresiuni, unde local vor fi condiții de producere a brumei. Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm se va încadra între 6...18 grade Celsius limite optime desfăşurțării fazelor de germinare, răsărire şi înfrunzire la culturile de toamnă înființate în epoca optimă.

Se prognozează ploi locale, însoțite de intensificări temporare ale vântului, pe aproape întreg teritoriul agricol al țării.

În stratul de sol 0-20 cm / ogor, conținutul de apă se va men ine în limite optime, apropiate de optim şi satisfăcătoare, în cea mai mare parte a regiunilor agricole ale țării. Izolat în sud-estul teritoriului se vor putea semnala deficite moderate de umiditate în sol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe ansamblu, procesele vegetative la culturile de toamnă vor evolua normal în aproape toată țara, exceptând zonele depresionare centrale şi nordice, unde local, ritmurile de vegetație vor fi stânjenite temporar. Uniformitatea şi vigurozitatea plantelor se va prezenta în general bună şi medie, pe aproape întreg teritoriul agricol al țării, respectiv medie şi slabă îndeosebi pe terenurile unde răsărirea plantelor este neuniformă, comparativ cu normalul perioadei.

Orzul şi grâul de toamnă vor parcurge germinarea, răsărirea şi apariția primelor frunze (10-100%), la nivelul întregii țări. În funcție de data semănatului, rapița îşi va continua germinarea (90-100%) şi răsărirea (30-100%), cele mai avansate în vegetație fiind culturile din jumătatea de sud a țării, aflate la înfrunzire (3-6 frunze). La cultura de sfeclă de zahăr se vor extinde lucrările de recoltare, pe aproape întreg teritoriul agricol.

Pomii fructiferi şi vița de vie se vor afla în fazele de maturare a lemnului şi îngălbenire/cădere a frunzelor, continuându-se de asemenea, lucrările de recoltare.

În condițiile agrometeorologice menționate, lucrările agricole de toamnă se vor desfăşura în general normal, în cea mai mare parte a țării, concluzionează buletinul publicat de Administrația Națională de Meterologie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016