Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologică pentru intervalul 12-18 august


Sub aspect termic, în intervalul 12-18 august se va menţine o vreme călduroasă, chiar caniculară, în majoritatea regiunilor agricole ale ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperatura medie diurna a aerului se va încadra între 21...31 grade Celsius, abaterile termice pozitive fiind de 1...10 grade Celsius în cea mai mare parte a zonelor de cultură.
Temperatura maximă a aerului va oscila între 28...38 grade Celsius în aproape toată ţara. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între 15...25 grade Celsius la nivelul întregii ţări.

Sunt posibile ploi locale sub formă de aversă, nesemnificative din punct de vedere agricol, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, mai frecvente în vestul ţării.

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate accesibilă plantelor neirigate de porumb în stratul de sol 0-100 cm, se va menţine la valori satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură. Pe unele suprafeţe agricole din sud-estul, sudul, vestul şi estul ţării se vor înregistra deficite de apă în sol, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi chiar extremă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Starea de vegetaţie a culturilor agricole
Pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer, situate peste limitele biologice critice de rezistenţă ale plantelor (30...32 grade Celsius), asociate cu deficite accentuate de apă în sol, starea de vegetaţie la culturile prăşitoare se va deprecia în continuare (frunze bazale uscate parţial sau total, boabe şiştave la porumb şi seminţe seci la floarea-soarelui, coacere forţată), cu efecte negative asupra potenţialului productiv.

Floarea-soarelui în regim neirigat va parcurge predominant maturitatea ceară (20-100%) şi maturitatea deplină (10-50%), cu o stare de vegetaţie a culturilor în general bună şi medie, respectiv medie şi slabă pe terenurile agricole cu deficite de apa în sol.

În funcţie de data semănatului, precocitatea hibrizilor şi agrotehnica aplicată, porumbul se va afla la mătăsire (80-100%), maturitatea lapte (40-100%) şi maturitatea ceară (20-100%), plantele prezentând o uniformitate şi vigurozitate pe ansamblu bună şi medie, îndeosebi pe arealele cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului.

În aproape toate bazinele specializate, la sfecla de zahăr vor predomina alungirea şi îngroşarea axei hipocotile, concomitent cu procesul de acumulare a zahărului în rădăcină.

Cartoful din centrul, nordul şi vestul ţării îşi va continua creşterea tuberculilor, uscarea vrejilor şi maturitatea tehnologică, izolat fiind posibilă declanşarea lucrărilor de recoltare.

La speciile de sâmburoase de cais, piersic şi prun se vor extinde lucrările de recoltare, iar la seminţoase, creşterea rodului şi acumularea zaharurilor în fructe.

În aproape toate podgoriile, la viţa de vie predominante vor fi creşterea şi dezvoltarea boabelor, acumularea zaharurilor, precum şi coacerea boabelor la soiurile de masă.

Pe ansamblu, lucrările agricole specifice (recoltarea fructelor, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arături,etc.) se vor desfăşura normal. Continuarea lucrărilor de recoltare, transport şi depozitare la produsele agricole de sezon; Eliberarea terenurilor de resturile vegetale şi efectuarea arăturilor în vederea însămânţărilor de toamnă pe terenurile cu o bună aprovizionare cu apă a solului; Efectuarea lucrărilor de întreţinere la speciile de câmp, pomii fructiferi şi
viţa de vie (tratamente fito-sanitare, erbicidări, etc.).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016