Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 16 - 22 decembrie


Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai rece decât în mod obișnuit, chiar geroasă îndeosebi in prima parte a perioadei, după care vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea zonelor agricole ale țării, informează Administrația Națională de Meteorologie. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între -12...2°C, mai scăzută cu 2...7°C comparativ cu normalul perioadei, în majoritatea regiunilor agricole.
Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între -8...5°C, pe aproape întreg teritoriul agricol al țării. Temperatura minimă a aerului se va situa între -15...-3°C, în cea mai mare parte a țării, valori mai scăzute fiind posibile în depresiunile din nordul și centrul țării.

Sunt posibile precipitații predominant sub formă de ninsoare, dar și mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), în majoritatea zonelor de cultură. Vântul va prezenta intensificări de scurtă durată, îndeosebi în jumătatea de sud a teritoriului agricol, izolat cu aspect de viscol.

Caracteristici agrometeorologice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm în cultura grâului de toamnă, se va situa în limite apropiate de optim și optime, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. În Dobrogea, local în nord-estul Munteniei și al Moldovei, aprovizionarea cu apă a solului va înregistra valori satisfăcătoare.

Ca urmare, la speciile de câmp și pomi-viticole se va menține stadiul de repaus vegetativ, la nivelul întregului teritoriul agricol al țării.

Totodată, pe suprafețele cu strat superficial (1-5 cm sau aspect peticit) sau fără strat protector de zăpadă, la culturile de câmp se va menține riscul deprecierii aparatului foliar prin brunificări și degerături ale vârfului frunzelor, datorită valorilor scăzute ale temperaturilor minime din aer situate sub pragul biologic critic de rezistență a plantelor (-10...-15°C), îndeosebi la culturile insuficient călite și nepregătite pentru condițiile de iernare.

La culturile de orz și grâu de toamnă, funcție de data semănatului se vor înregistra fazele de răsărire (70-100%), apariția frunzei a treia și înfrățire (10-100%). Sub aspect fenologic, la rapiță se va semnala predominant faza de înfrunzire (7-9 frunze), cu o uniformitate și vigurozitate a plantelor pe ansamblu bună și medie.

În toate plantațiile, speciile pomicole și viticole își vor continua repausul biologic, acestea având în general o bună rezistență la temperaturile scăzute din această perioadă. În cea mai mare parte a zonelor de cultură, lucrările agricole de sezon (arături, fertilizări) vor fi sistate temporar, datorită condițiilor meteorologice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016