Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 27 ianuarie - 02 februarie. Temperaturi scăzute şi ninsori pe alocuri


Intervalul 27 Ianuarie – 02 Februarie 2011 se va caracteriza printr-o vreme mai rece decât în mod obişnuit, chiar geroasă, în majoritatea regiunilor agricole, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Temperatura medie diurnă a aerului va prezenta valori cuprinse între -12...-1° abaterile termice negative fiind de 1...4° în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

Temperatura maximă a aerului se va situa între -7...4° la nivelul întregii ţări. Temperatura minimă a aerului se va încadra între -18...-5°, posibil mai scăzute în depresiunile din nordul şi centrul ţării, determinând producerea îngheţului la sol.

Sub aspect pluviometric, se întrevăd precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, reduse cantitativ, acestea fiind însoţite de intensificări temporare ale vântului.

Local, vor fi condiţii de producere a ceţii, izolat asociată cu depunere de chiciură.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


În cultura grâului de toamnă, rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 cm se va încadra în limite optime şi apropiate de optim pe întreg teritoriul agricol al ţării.



Ca urmare a regimului termic din aer mai scăzut decât în mod normal, la cerealierele de toamnă (orz, grâu şi rapiţă) se va înregistra în continuare repausul biologic, la nivelul întregii ţări.

Totodată, pe arealele agricole fără strat protector de zăpadă sau cu strat superficial (sub 10 cm), pe fondul temperaturilor minime din aer deosebit de scăzute, situate frecvent sub pragurile biologice critice (-10...-15...-20° C) de rezistenţă ale plantelor, se vor putea produce vătămări parţiale/totale ale aparatului foliar prin îngălbenirea şi brunificarea vârfului frunzelor, îndeosebi la speciile de toamnă înfiinţate în afara epocii optime.

Sub aspect fenologic, orzul şi grâul de toamnă se vor afla în fazele de răsărire, formarea frunzei a treia şi înfrăţire (20-100%), cu o stare de vegetaţie a culturilor pe ansamblu, bună şi medie.

La rapiţa semănată pe unele suprafeţe din Muntenia, Dobrogea, Transilvania şi Moldova se va semnala în continuare faza de înfrunzire. Uniformitatea şi vigurozitatea plantelor va fi în general bună şi medie în culturile înfiinţate în epoca optimă, respectiv medie şi slabă la cele tardive.

Pomii fructiferi şi viţa de vie vor înregistra în continuare starea de repaus biologic. Meteorologii recomandă efectuarea controlului biologic sistematic în vederea determinării vigurozităţii plantelor la cerealierele de toamnă, precum şi a evoluţiei mugurilor de rod la speciile pomicole şi viticole.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016