Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologică pentru săptămâna 07 - 13 octombrie


grau-verde-primavara-sol-rezerva-apaÎn intervalul 07 - 13 octombrie, temperaturile medii diurne ale aerului vor fi mai scăzute faţă de valorile normale ale perioadei, în cea mai mare parte a zonelor de cultură, informează buletinul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 2 - 12 grade Celsius mai scăzută cu 1 - 4 grade Celsius în raport cu mediile multianuale, în aproape toată ţara. Temperatura maximă a aerului va oscila între 7 - 15 grade Celsius la nivelul întregii ţări. Temperatura minimă a aerului se va situa între -4 - 8 grade Celsius pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării, posibil mai scăzută în depresiuni, favorizând producerea brumelor.
Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va prezenta valori de 5 - 14 grade Celsius optime pentru desfăşurarea proceselor de germinare, răsărire şi înfrunzire la culturile de toamnă semănate până la această dată. Se prognozează ploi locale în majoritatea zonelor de cultură, însoţite de intensificări temporare ale vântului, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice şi centrale ale ţării.

În stratul de sol 0-20 cm (ogor), rezerva de umiditate se va men ine în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor agricole. În sud-estul şi local în sudul şi sud-vestul teritoriului, vor fi posibile deficite moderate de apă în sol.

În condiţiile agrometeorologice mennţionate, procesele de creştere şi dezvoltare la culturile de toamnă semănate până în prezent vor evolua în general în ritmuri uşor încetinite, în aproape toată ţara. Pe fondul scăderii regimului termic din aer şi sol, vor fi posibile chiar stagnări temporare, îndeosebi în zonele depresionare din nordul şi centrul ţării. În funcţie de data semănatului, orzul şi grâul de toamnă îşi vor continua fazele de germinare-răsărire (10-100%), precum şi izolat apari ia primelor frunze (10-25%) în zonele de câmpie din jumătatea sudică a ţării.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

La cultura de rapiţă semănată în epoca optimă se va semnala germinarea, răsărirea şi apariri ia primelor frunze (10-100%). La porumb va fi posibilă finalizarea lucrărilor de recoltare la nivelul întregii ţări.

Sfecla de zahăr din principalele bazine de cultură se va afla predominant la îngroşarea axei hipocotile, local declanşându-se lucrările de recoltare. La cartoful pentru consum ajuns la maturitatea tehnologică se vor putea finaliza lucrările de recoltare, la nivelul întregii ţări.

La pomii fructiferi şi viţa de vie se vor înregistra fazele de maturare a fructelor/boabelor/lemnului, îngălbenirea şi căderea frunzelor în majoritatea plantaţiilor.

În condiţiile agrometeorologice men ionate, lucrările agricole de toamnă (recoltare, transport şi depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arături, pregătirea patului germinativ, semănat) se vor putea desfăşura pe ansamblu în condiţii bune, exceptând zilele cu precipitaţii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016