Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru saptamana 14 - 20 octombrie


În primele zile ale perioadei, va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, spre sfârşitul intervalului se va produce o încălzire treptată a vremii, în aproape toată țara. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 4...16° la începutul intervalului, apropiată de mediile multianuale şi 8...16°C în ultimele zile, abaterile parte a țării.

Temperatura minimă a aerului se va încadra între -2...12° la nivelul întregii țări, local fiind condiții de producere a brumei, îndeosebi în depresiuni. Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va oscila între 7...17° favorabilă parcurgerii fazelor de germinare, răsărire şi înfrunzire la culturile de toamnă semănate până în prezent.
Sub aspect pluviometric, sunt posibile ploi locale însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului, în cea mai mare parte a țării.

Caracteristici agrometeorologice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aprovizionarea cu apă în stratul de sol 0-20 cm / ogor va prezenta în continuare valori satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a regiunilor agricole ale țării. Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată) se vor menține local în sud-estul, sudul şi sud-vestul teritoriului.

Starea de vegetație a culturilor agricole

Regimul hidro-termic favorabil din aer şi sol va imprima ritmuri în general normale atât în evoluția proceselor de creştere şi dezvoltare la culturile de toamnă cât şi a celor de coacere şi maturare la speciile pomi-viticole. Pe ansamblu, starea de
vegetație a speciilor de toamnă semănate în epoca optimă va fi bună şi medie, iar pe arealele agricole unde se mențin deficite de apă în sol, vigurozitatea şi uniformitatea plantelor se va prezenta medie şi slabă.

La orzul şi grâul de toamnǎ vor predomina fazele de germinare-rǎsǎrire (30-100%) în majoritatea zonelor de cultură, precum şi apariția primelor frunze (10-50%), îndeosebi în regiunile agricole din sudul şi estul țării.

Rapi a înfiin ată în perioada optimă va parcurge în general faza de înfrunzire (2-5 frunze), iar pe suprafe ele semănate tardiv se vor înregistra germinarea şi răsărirea (10-100%). La cultura de porumb din Transilvania şi nordul Moldovei se va încheia recoltarea.

Sfecla de zahăr din centrul, estul şi vestul ării va înregistra maturitatea tehnologică şi recoltarea.

În majoritatea planta iilor, speciile pomi-viticole vor parcurge maturarea lemnului şi îngălbenirea/căderea frunzelor, precum şi recoltarea la soiurile tardive. În general, lucrările agricole de sezon (recoltare, transport şi depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arături, pregătirea patului germinativ, semănat) se vor putea efectua în condi ii optime, în zilele fără precipita ii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016