Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru saptamana 23-29 septembrie


Săptămâna 23-29 septembrie se va caracteriza printr-un regim termic al aerului uşor mai ridicat decât în mod obişnuit, pe aproape întreg teritoriul al ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 11 - 23 grade, valori mai ridicate în raport cu mediile multianuale, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului va oscila între 16 si 27 grade în cea mai mare parte a ţării, iar cea minimă se va situa între 6 şi 18 grade la nivelul întregii ţări.

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va fi cuprinsă între 12 şi 24 grade în cea mai mare parte a ţării, limite optime continuării pregătirii patului germinativ în vederea însămânţărilor de toamnă, precum şi desfăşurării fazelor incipiente de vegetaţie la culturile înfiinţate până în prezent, respectiv, germinare, răsărire şi apariţia primelor frunze.

Sub aspect pluviometric, se prognozează ploi locale, însoţite de intensificări temporare ale vântului, în majoritatea regiunilor agricole ale ţării, mai frecvente spre sfârşitul intervalului.

În stratul de sol 0-20 cm (ogor), rezerva de umiditate se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor agricole. Pe suprafeţe extinse din sud-estul, sudul şi local vestul ţării, se va semnala în continuare seceta pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv moderată, puternică şi extremă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer, la culturile de toamnă (rapiţă şi orz) semănate în epoca optimă, procesele de germinare, răsărire şi local, apariţia primelor frunze, se vor desfăşura în general normal, în special pe arealele agricole cu aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului. De asemenea, la speciile prăşitoare şi pomi-viticole ritmurile de coacere şi maturare vor fi mai intense, in special în zonele de câmpie.

La cultura de floarea-soarelui ajunsă la maturitatea tehnologică se vor extinde şi chiar finaliza lucrările de recoltare, la nivelul întregii ţări.

Cultura de porumb îşi va continua maturitatea deplină (50-100%), îndeosebi în jumătatea de nord a ţării, iar la hibrizii timpurii şi semitardivi se vor extinde suprafeţele recoltate.

În Transilvania, Moldova şi Crişana, sfecla de zahăr va parcurge îngroşarea axei hipocotile, concomitent cu acumularea zahărului în rădăcină, precum şi izolat,
maturitatea tehnologică. În principalele bazine specializate, la cartof vor predomina maturitatea tehnologică şi recoltarea.

La pomii fructiferi se vor continua fazele de maturare a rodului şi coacere a lemnului, precum şi recoltarea fructelor, în majoritatea plantaţiilor. Viţa de vie va parcurge acumularea zaharurilor în boabe şi coacerea acestora, totodată continuându-se lucrările de recoltare, atât la soiurile de masă cât şi la cei
destinaţi vinificaţiei.

Cultura de rapiţă semănată în epoca optimă se va afla la germinare, răsărire şi apariţie a primelor frunze (10-100%), extinzându-se suprafeţele însămânţate în
majoritatea regiunilor agricole.

În general, condiţiile agrometeorologice vor favoriza continuarea lucrărilor agricole de sezon, respectiv recoltare, transport, depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arături, pregătirea patului germinativ, semănat, este concluzia specialiştilor ANM.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016