Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a fost suspendat

programul-casa-verde-fotovoltaice-2023-a-fost-suspendat

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a fost suspendat printr-o decizie a Curtii de Apel Oradea, ca urmare a cererii formulate de unul dintre instalatorii care nu au fost validati de Administratia Fondului pentru Mediu, potrivit institutiei care asigura suportul financiar pentru realizarea proiectului.


"Incepand de astazi, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspenda ca urmare a Hotararii Curtii de Apel Oradea nr. 199/2023 in dosarul 3168/111/2023 prin care se admite cererea formulata de reclamanta Dhelectric Systems SRL, in contradictoriu cu parata Administratia Fondului pentru Mediu. 
 
Prin aceasta decizie s-a dispus suspendarea executarii Deciziei de solutionare a contestatiei privind respingerea dosarului de validare al reclamantei Dhelectric Systems SRL ca si instalator publicat pe site-ul AFM in data de 28 august 2023 si suspendarea intregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validati, de alegere a acestora de catre beneficiari si de incheiere a contractelor de participare si de finantare pana la solutionarea definitiva a cauzei ce face obiectul dosarului 3168/111/2023", se arata intr-un comunicat al AFM.
 
Reprezentantii AFM mentioneaza ca institutia va depune cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea pentru a debloca si relua Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 in cel mai scurt timp.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, in comunicat se subliniaza faptul ca AFM a respectat intocmai toate procedurile referitoare la validarea/invalidarea instalatorilor prevazute in Ghidul de finantare a programului, inclusiv in cazul respingerii dosarului depus de Dhelectric Systems SRL.
 
"Astfel, in data de 12 mai 2023, Administratia Fondului pentru Mediu a solicitat prin intermediul aplicatiei informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, in conformitate cu art. 12, alin. (2) din Ghidul de finantare, instalatorului Dhelectric Systems SRL sa incarce in aplicatie in termen de 5 zile lucratoare atestatul emis de ANRE de tip B sau alte atestate care includ competentele de tip B, fiind un document care lipsea din dosarul depus in vederea participarii in program. 
 
Conform art. 12, alin. (3) din ghid, lipsa acestui document atrage respingerea cererii de validare daca nu se transmite institutiei prin intermediul aplicatiei informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice in termen de 5 zile lucratoare. Ca urmare a neincarcarii documentului lipsa in aplicatia informatica in termen de 5 zile lucratoare, dosarul instalatorului Dhelectric Systems SRL a fost respins", se spune in comunicat.
 
Decizia de respingere a dosarului a fost contestata de instalatorul Dhelectric Systems SRL. Dupa reanalizarea in cadrul Comisiei de solutionare a contestatiilor, s-a confirmat motivul de respingere.
 
La inceputul acestei luni, Ministerul Mediului anunta ca persoanele fizice si unitatile de cult vor putea selecta din aplicatia informatica unul dintre cei 515 instalatori validati pentru a le fi verificate documentele depuse in cadrul programului.
 
In ceea ce priveste aceasta sesiune, bugetul total era de aproximativ doua miliarde de lei, din care 1,7 miliarde lei pentru persoane fizice si 17,5 milioane de lei pentru unitatile de cult.
 
In plus, inscrierea personalor fizice a vaut loc in perioada 19 mai - 23 iunie 2023 prin intermediul aplicatiei informatice, iar unitatile de cult s-au putut inscrie in perioada 27 - 29 iunie 2023.
 
Finantarea se acorda prin Casa Verde Fotovoltaice si are un cuantum de maximum 20.000 de lei, sub conditia suportarii unei contributii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016