Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul pentru tomate a atras in special tinerii fermieri

programul-pentru-tomate-a-atras-in-special-tinerii-fermieri

Petre Daea spune ca interesul pentru acest program a crescut de la lansarea sa, iar rosiile romanesti au ajuns in rafturile marilor magazine.


Peste doua treimi, 64% mai exact, dintre fermierii care au accesat programul de tomate in ultimii doi ani, sunt tineri sub 40 de ani, iar numarul producatorilor din sector s-a dublat pana la 16.000, dupa cum a declarat, Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.
 
„Cel mai vizibil program a fost programul de tomate, pe care l-am lansat acum doi. Am crescut de la simplu la dublu. De la simplu, pentru ca acum un an aveam 8.000 de producatori, iar anul acesta avem 16.000 si 64% dintre ei sunt tineri sub 40 de ani. E mai bine sa mobilezi rafturile retailerilor cu produse romanesti cu o calitate superioara, deci e mai bine pentru toti. In toate analizele pe care le-am facut am constatat ca exista avantaje pentru toti. Avantaj pentru fermier prin multiplicarea suprafetelor cultivate, si din partea retailerilor, unde am vazut ca sunt mai multe sortimente de tomate in aceste spatii comerciale. Merita sa folosim acest spatiu prin prisma interesului pe care il avem si ne permitem sa-l multiplicam”, a declarat acesta.
 
Daea mai spune ca si programul pentur incurajarea consumului de carne de oaia a atras pana acum peste 750 de fermieri, iar rezultatele campaniilor desfasurate se vad deja.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„In conditiile in care Romania se afla pe locul 3 in Uniunea Europeana ca efective la aceasta specie si are o suprafata de pajisti care inseamna Elvetia, Austria si Belgia la un loc, iti dai seama ce inseamna potentialul tarii si ce preocupari statale trebuie sa ai. Am pornit la drum pentru a stimula consumul de carne de oaie si am facut cativa pasi, timizi la inceput, apoi din ce in ce mai statornici si siguri. Iata ca astazi va puteti intalni in magazinele noastre cu produse din carne de oaie, pregatite la nivelul pretentiilor pe care le au consumatorii”, a mai precizat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016