Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proiect de promovare a vinului local în România, lansat în 2009
Ministerul Agriculturii va lansa anul viitor un proiect, în valoare de 400.000 euro, pentru promovarea la nivel naţional a vinurilor produse în România, prin organizarea unor simpozioane şi realizarea de reportaje sau reclame.
"Este prima dată când demarăm un astfel de proiect. Până acum, au existat proiecte de promovare a produselor româneşti, dar acum o să ne bazăm strict pe acest domeniu. Scopul este de a face cât mai cunoscute printre consumatorii locali soiurile şi podgoriile româneşti. Circa 50% din suma totală a proiectului de 400.000 euro vor fi fonduri europene, 30% de la Guvern, iar restul banilor vor fi asiguraţi de către asociaţiile profesionale", a declarat miercuri directorul de cabinet al Ministerului Agriculturii, Adrian Rădulescu, citat de Mediafax.
El a adăugat că din 2010 România va primi de la Uniunea Europeană (UE) fonduri pentru promovarea vinurilor autohtone şi pe pieţele internaţionale.
Potrivit datelor Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Viticole (ONIV), România a exportat în acest an circa 278.000 de hectolitri de vin din ţări precum Canada, China, Italia, Spania, Germania, Olanda sau Statele Unite ale Americii. Totodată, importurile s-au ridicat la circa 450.000 de hectolitri, iar livrările au fost făcute din ţări din afara UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
În România se consumă anual cinci milioane de hectolitri, în condiţiile în care producţia locală se va ridica, în acest an, la circa 5,6 milioane, iar vânzările la 400-450 milioane euro, potrivit ONIV.
"În perioada sărbătorilor de iarnă, vânzările de vin vor creşte cu 18-25%. Circa 70% din cantitatea consumată este deţinută de vinurile demi-seci, iar restul de cele seci", a spus, Petre Călin Mocanu, directorul executiv al ONIV.
El a precizat că piaţa vinului este afectată de criza financiară mondială în sensul scăderii desfacerii şi a creşterii costurilor la input-uri (îngrăşăminte).

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura
Sfaturi pentru organizarea gradinii la trecerea dintre anotimpuri
Esti pe punctul de a incepe o calatorie fascinanta prin tainele gradinii tale, acolo unde fiecare trecere dintre anotimpuri este un spectacol de culoare si schimbare. In acest jurnal al gradinarului, vom descoperi impreuna secrete si trucuri pentru a-ti mentine gradina intr-o stare impecabila si a t......citeste mai mult >>
Plantatie de Paulownia - ghid practic pentru o afacere de succes
Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume, poate sustine o afacere pentru piata de cherestea si poate acoperi semnificativ nevoia de lemn, de biomasa. Poate fi valorificat in productia de iahturi, instrumente muzicale si mobila scumpa. Este de doua ori mai rezistent la foc decat fa......citeste mai mult >>
Semne care anunta sfarsitul vietii unei baterii auto!
Rolul unei baterii auto este crucial, asigurand energia necesara pornirii motorului si functionarii componentelor electrice precum farurile, sistemul de climatizare si radioul. O baterie defecta poate afecta intreaga experienta de condus, iar prevenirea unui astfel de scenariu este esentiala. In ace......citeste mai mult >>