Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Proiecte de succes: cea mai mare plantaţie de căpşuni din Brăila, finanţată prin fonduri europene
La doar câţiva kilometri de Brăila, mai precis la marginea satului Vărsătura, se află cea mai mare plantaţie de căpşuni din judeţ. Întinsă pe 3 hectare, căpşunăria este rezultatul unui proiect de dezvoltare rurală, de peste 300.000 euro, care a inclus însă şi achiziţia de utilaje. Zilele trecute, o delegaţie a Comisei Europene a fost la Vărsătura şi, încântată de ce a văzut, a selectat proiectul pentru a fi inclus pe lista “Proiectelor europene de succes”.
Şi chiar este un succes, ne-a confirmat şi proprietarul afacerii, Constantin Petre, agricultor cu state vechi. El ne-a povestit că de 16 ani cochetează cu căpşunii, dar până anul trecut totul a fost ca o joacă, a cultivat suprafeţe mici, în sistem gospodăresc. “Acum 2 ani am început să mă extind cu nişte soiuri italiene. Am început colaborarea cu firma Geoplant Italia, care îmi furnizează stolonii. Tot împreună cu ei avem şi o suprafaţă de 0,15 ari experimentală, pe care testăm soiuri noi. Concret, în producţie avem 2 soiuri care acoperă 80% din suprafaţă şi pe 20% avem 10 soiuri în testare. De asemenea, mai avem în testare şi câteva soiuri din România, de la Institutul din Mărăcineni. Suntem foarte mulţumiţi, producţia este extraordinară, circa 20 tone/ha, numai calitate extra. Până acum nici nu s-a pus problema sortării”, a explicat Petre.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Investiţia pentru 1 ha cultivat cu căpşuni se ridică la peste 500.000 milioane de lei vechi, dar şi rezultatele sunt pe măsură, până acum preţul de valorificare al producţiei fiind de cel puţin 4,5 lei/kg. Marfa se vinde en-gross şi ajunge pe pieţele din Brăila, Galaţi şi Constanţa.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News