Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectele europene derulate de administratiile locale vor avea un fond de cofinantare

proiectele-europene-derulate-de-administratiile-locale-vor-avea-un-fond-de-cofinantare

Autoritatile romane vor infiinta un fond extrabugetar, cu bani de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru cofinantarea proiectelor europene derulate de administratiile locale, dupa cum spune Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.


Acesta a mai adaugat, ca banii pentru autoritatile locale nu vor fi socotiti la deficitul bugetar, chiar daca Romania are constrangeri, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, care a semnat Pactul Fiscal. In 2013, mai mult de jumatate din deficitul bugetar provine din prefinantari si cofinantari acordate de guvern pentru proiecte europene.

Daca luam in calcul estimarile Ministerului Finantelor Publice, in mediul rural, se afla 13 comune in stare de insolventa, si 50 de unitati administrativ teritoriale sunt in criza financiara.

Conform unei Ordonante Guvernamentale recente, daca o unitate administrativ teritoriala are datorii neachitate cu o vechime mai mare de 120 de zile si daca acestea depasesc jumatate din bugetul anual al administratiei, aceasta se afla in stare de insolventa.

„Anul acesta am avut un plafon de 800 de milioane de lei, cu care statul sa imprumute autoritatile locale. Tot plafonul s-a dus pe plata arieratelor. Nu este solutia cea mai buna, pentru ca ii favorizeaza tot pe cei care acumuleaza datorii. Primariile nu trebuie sa mai acumuleze datorii de acum inainte si solutia cea mai corecta este insolventa”, a relatat Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


O data cu intrarea in vigoare a acestei Ordonante de Guvern, primarii sunt nevoiti sa analizeze situatia economica a administratiei, si in cazul in care se afla in insolventa, trebuie sa solicite deschiderea acestei proceduri.






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016