Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proprietarii privaţi de păduri, care au până în 30 ha, vor putea primi bani pentru administrare

Proprietarii privaţi, persoane fizice sau juridice, care au fonduri forestiere cu o suprafaţă de până la 30 hectare, vor putea avea asigurate integral costurile administrării sau a serviciilor silvice destinate fondului respectiv, se arată într-un comunicat remis joi de Ministerul Agriculturii.

În cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, 22 iulie, au fost aprobate normele metodologice de acordare, utilizare şi control al sumelor anuale destinate gestionării durabile a fondului forestier proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice şi a celui proprietate publică şi privată a unităţilor administrativ – teritoriale, precum şi procedura de realizare a serviciilor silvice şi de efectuare a controalelor de fond.

În plus, potrivit normelor aprobate de Guvern, a mai fost introdusă măsura asigurării diferenţei dintre sumele necesare pentru finanţarea integrală a lucrărilor de regenerare a pădurilor şi sumele calculate la nivel maxim în fondul de conservare şi regenerare a pădurilor.

De asemenea, a mai fost adoptată măsura compensării contravalorii produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamentele silvice, respectiv restricţii la recoltarea masei lemnoase - pentru persoane juridice şi unităţi administrativ teritoriale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Având în vedere că aceste forme noi de sprijin nu au fost reglementate şi notificate Comisiei Europene anterior, ele vor putea fi acordate numai după obţinerea deciziei favorabile a Comisiei.


După data de 1 ianuarie 2010, toate formele de sprijin prevăzute de Codul Silvic se vor finanţa numai după primirea deciziei favorabile a Comisiei Europene privind ajutoarele de stat", se mai arată în comunicatul MAPDR.

Totodată, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, normele metodologice mai prevăd alocarea anuală de la buget a unor sume pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor, pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha.

În plus, se vor acorda bani pentru refacerea pădurilor şi a căilor forestiere de transport afectate de calamităţi naturale sau de incendii cu autor necunoscut, pentru sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării asociaţiilor de proprietari de păduri şi pentru punerea la dispoziţia proprietarilor de păduri de materiale de educaţie forestieră privind ocrotirea şi conservarea pădurilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016