Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protan cere instanţei suspendarea deciziei de închidere temporară


Tribunalul Bucureşti a judecat, marţi, contestaţia firmei Protan împotriva deciziei de suspendare a autorizaţiei de funcţionare emisă de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului pentru 30 de zile, instanţa urmând să ia o decizie în acest caz.
Reprezentantul firmei Protan a susţinut că actul administrativ emis de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului ar trebui suspendat până la o soluţie definitivă a instanţei, deoarece prin nefuncţionarea firmei se perturbă activitatea acestui serviciu public.

Avocatul a susţinut că prin închiderea activităţii Protan se vor crea focare de infecţie, pentru că nu ar avea cine să se ocupe de neutralizarea deşeurilor de origine animală.

De partea cealaltă, reprezentantul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului a arătat că suspendarea notificării ar avea consecinţe asupra protecţiei mediului, deoarece firma poluează Dâmboviţa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Instanţa urmează să decidă dacă va suspenda executarea acestui act administrativ.

În 5 noiembrie, activitatea firmei Protan a fost suspendată pentru şase luni de către inspectorii Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului, aceasta fiind ultima sancţiune prevăzută de lege înainte de ridicarea autorizaţiei de funcţionare.

Firma Protan anunţa că din 17 noiembrie va suspenda activitatea de ecarisaj în toate cele opt sucursale. Potrivit conducerii firmei Protan, măsura a fost luată "pe fondul unui iminent blocaj financiar din cauza subvenţiilor restante" de peste 15 milioane de lei pe care Ministerul Agriculturii le datorează companiei pentru serviciile de ecarisaj prestate din anul 2006 până în prezent.

La o zi după suspendarea activităţii, firma Protan şi-a reluat, pentru o săptămână, activitatea de colectare şi neutralizare a deşeurilor de origine animală în toate cele opt sucursale din ţară, în urma progreselor în negocierile cu Ministerul Agriculturii.

Reprezentanţii companiei precizau într-un comunicat că APIA a confirmat plata către firma Protan a sumei de 1,8 milioane de lei din cele 15 milioane de lei restante, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să mai plătească încă 1,7 milioane de lei.

Directorul general al societăţii Protan, Cristina Miu, a criticat Ministerul Mediului şi Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Bucureşti, afirmând că încalcă legea întrucât evită să revizuiască autorizaţia integrată de mediu pentru sucursala Protan din Bucureşti, în schimb lucrează la dosarul de închidere a filialei pe motiv de neconformare.

În replică, MMDD afirmă că suspendarea autorizaţiei de mediu pentru sucursala de la Popeşti-Leordeni "s-a realizat cu respectarea întocmai a literei legii, ca urmare a nerespectării măsurilor şi a termenelor pe care chiar Protan SA şi le-a asumat prin planul de acţiuni, parte integrantă a Autorizaţiei Integrate de Mediu".

Reprezentanţii firmei Protan anunţau, în 14 noiembrie, că societatea a câştigat în instanţă suspendarea notificării Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti din 2 octombrie 2008, prin care activitatea sucursalei din Popeşti Leordeni urma să fie oprită în termen de 30 de zile.

Protan este concesionarul activităţii de ecarisaj în România, după ce a câştigat în 2006 licitaţiile organizate Agenţia Domeniilor Statului (ADS) pentru concesionarea activităţii de neutralizare a deşeurilor de origine animală, inclusiv cadavrele de animale, în cele opt regiuni de dezvoltare. Protan - ATEV are contracte de colectare şi neutralizare a deşeurilor de origine animală cu 8.760 de agenţi economici şi cu 2.505 de consilii locale şi primării.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016