Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proteste in fata Ministerului Agriculturii si amenintare cu Greva generala

proteste-in-fata-ministerului-agriculturii-si-amenintare-cu-greva-generala

Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara, Sindalimenta, organizeaza un protest in fata sediului Ministerului Agriculturii, joi 12 mai, ora 11. Membrii federatiei ameninta cu greva in sectorul alimentar daca problemele nu sunt remediate.


„Conducerea federatiei a luat aceasta decizie pentru ca Guvernul ignora solicitarea noastra de a repara marea nedreptate facuta la adoptarea proiectului de lege privind stabilirea unui salariu minim garantat de 3.000 de lei brut in industria alimentara si agricultura”, declara Federatia Sindalimenta, intr-un comunicat de presa. 
 
Cei 10.000 de angajati din industria alimentara au semnalat faptul ca sunt exclusi de noile prevederi ale viitoarei legi. Industria Alimentara a Bauturilor si Tutunului este impartita in doua coduri: CAEN 10 SI CAEN 11. In codul CAEN 10 figureaza prelucrarea carnii, a pestelui, a crustaceelor si a molustelor, precum si prepararea mancarii animalelor. In codul CAEN 11 figureaza producerea sucurilor, bauturi carbogazoase, apa minerala si apa imbuteliata. 

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor, in luna aprilie, mentioneaza ca vor mari salariile din industria alimentara, doar angajatilor din domeniile incluse in codul CAEN 10. Desi in proiect nu se face referire la toate aceste activitati din codurile CAEN, nu toti angajatii asimilati in Industria alimentara vor primi marire de salariu. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
„O alta problema rezulta din lipsa de claritate a momentului aplicarii prevederilor legii, deoarece are date care se bat cap in cap. Daca la art. 3 se precizeaza ca ea isi va produce efectele incepand cu data de 1 iunie 2022, ceva mai jos citim ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2023. Lipsa de profesionalism cu care a fost adoptat acest proiect de lege demonstreaza, daca mai era nevoie, cam care este respectul pe care il acorda parlamentarii salariatiilor din Romania”, se mai mentioneaza in comunicatul eliberat de federatie. 
 
Camera Deputatilor ignora toate apelurile facute de Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara pentru indreptarea acestei probleme. „In aceste conditii, singura forma de protest pe care o mai avem la indemana pentru a atrage atentia guvernantilor ca nu-si pot bate joc de 10.000 de angajati este organizarea unui miting de protest in fata Ministerului Agriculturii.

Atragem atentia ca in situatia nesolutionarii acestor probleme, vom apela la organizatiile europene si internationale la care federatia este afiliata, ne vom adresa Curtii Constitutionale a Romaniei pentru discriminarea facuta in acelasi sector de activitate si, nu in ultimul rand, vom declansa procedura de greva generala in industria alimentara”, declara reprezentantii sectorului alimentar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016