Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Padurarii vin sa protesteze in Bucuresti

padurarii-vin-sa-protesteze-in-bucuresti

Padurarii si toti cei implicati in silvicultura vin sa protesteze in Bucuresti pentru ca s-au confruntat cu prea multe agresiuni in ultimii ani. Acestia i-au invitat pe Iohannis, Dancila si sefii Parlamentului sa participe.


"In semn de protest fata de intensificarea cazurilor de agresiune asupra personalului silvic si in semn de solidaritate cu toti silvicultorii de buna credinta aflati in slujba padurilor Romaniei, Federatia Sindicatelor Silva organizeaza o adunare publica in data de 29 octombrie 2019, intre orele 10-14, in fata sediului Camerei Deputatilor, zona Parc Izvor, pentru a aduce un omagiu celor 6 silvicultori care in ultimii ani si-au dat viata aparand padurea. (...) In data de 29 octombrie 2019, in fata sediului Camerei Deputatilor,  au fost invitati sa participe alaturi de silvicultori din intreaga tara: domnul Klaus Werner Iohannis – Presedintele Romaniei, doamna Viorica Dancila – Prim Ministru al Guvernului Romaniei, domnul Teodor Melescanu – Presedintele Senatului Romaniei, domnul Marcel Ciolacu – presedintele Camerei Deputatilor, domnul Alexandru Stanescu - Presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, domnul Ioan Denes – Ministrul Apelor si Padurilor, domnul Gheorghe Mihailescu – Director General al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, domnul Ion Popescu – Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale Meridian si reprezentanti ai unor organizatii sindicale si profesionale reprezentative pentru sectorul silvic din Romania", anunta silvicultorii.
 
Ei reamintesc ca in data de 16 octombrie 2019, intr-o padure situata in zona localitatii Rogoz din judetul Maramures, padurarul Pop Liviu Pavel din cadrul Ocolului Silvic Strambu Baiut, in varsta de doar 30 ani, tatal a 3 copii minori, a fost ucis cu bestialitate, fiind impuscat cu arma de serviciu de o grupare de hoti de lemn, iar trupul acestuia a fost strivit de atelajul incarcat cu lemn al hotilor.

Codul Silvic este AICI!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In interval de numai o luna au avut loc si alte evenimente tragice, in urma carora padurarul Gorcioaia Raducu din cadrul Ocolului Silvic Pascani - Iasi si-a pierdut viata in timpul exercitarii activitatii de paza a padurii, fiind ucis cu lovituri de topor de un grup de infractori surprinsi in timp ce taiau ilegal si sustrageau material lemnos, iar alti 6 silvicultori au fost agresati - maistrul de vanatoare Bostan Mihai din cadrul Ocolului Silvic Borca - Neamt a fost batut de un grup de infractori care i-au sustras arma de serviciu, incercand sa-l impuste, padurarul Fratean Raul din cadrul Ocolului Silvic Turda - Cluj a fost agresat, atacat de cutitul si amenintat cu moartea de un grup de infractori care fusesera sanctionati in repetate randuri pentru taiere ilegala de arbori si transport de material lemnos sustras ilegal, silvicultorul Aurel Parvu din cadrul Ocolului Silvic de Regim Renasterea Padurii - Dolj a fost accidentat in mod intentionat cu masina de o grupare de hoti de lemn pe care ii urmarea, ing. silvic Schuszler Johannes, padurarul Mitulescu Madalin si padurarul Pop Ciprian din cadrul Ocolului Silvic Lipova - Arad au fost atacati cu fierastraul mecanic de un infractor surprins in timp ce sustragea material lemnos,spun sindicalistii.
 
In anul 2018 au avut loc 30 de agresiuni asupra personalului silvic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva. Cazul cel mai grav s-a inregistrat in luna octombrie 2018 in judetul Vaslui – padurarul Artene Radu a fost atacat cu sabia si batut de o grupare de hoti de lemn, autorii acestei agresiuni nefiind pedepsiti nici pana in prezent.
 
In anul 2017 au avut loc 40 de agresiuni indreptate asupra personalului silvic din cadrul Romsilva, cel mai grav caz fiind inregistrat in judetul Arad – paznicul de vanatoare Jiva Viorel a fost impuscat cu salbaticie de un grup de infractori surprinsi la braconaj.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016