Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PSD il contrazice pe Basescu: Romania s-a miscat prost si are sanse mici sa obtina devina comisar UE pentru Agricultura


Reprezentanti ai PSD spun ca Romania are putine sanse sa obtina mandatul de comisar UE pentru Agricultura, in conditiile in care detinatoarea actuala a portofoliului, daneza Mariann Fischer Boel, doreste sa ramana pe aceasta functie, iar tara sa a negociat deja cu alte state pentru a obtine sprijin, transmite NewsIn.

"Romania s-a miscat foarte prost, nefacand nicio nominalizare pana acum, iar alte tari au de cateva luni cate doua-trei propuneri si au si negociat intre timp pentru candidatii sai. Daneza care detine comisariatul pentru Agricultura a propus reformarea Politicii Agricole Comune si probabil vrea sa-si vada implementate proiectele", sustine un lider PSD, aratand ca si Dacian Ciolos este apreciat in Europa pentru competentele sale.


Luarea de pozitie a PSD reprezinta o reactie la declaratia recenta a presedintelui Traian Basescu, acesta declarand ca "in momentul de fata avem un efort diplomatic major, sper sa fie insotit si de efortul MAE in egala masura, dar al meu este un efort diplomatic major, ca Romania sa obtina portofoliul pentru Agricultura''.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Daca Danemarca vrea sa pastreze Agricultura, asta nu inseamna ca Romania nu ar putea sa faca si ea propuneri pentru acest post, dar trebuie sa ia in vedere si alte optiuni, macar inca una", a adaugat sursa din PSD.

Pesedistii spun ca nici pentru comisarul pentru Transporturi Romania nu ar putea intruni prea mult sprijin.

In schimb, unii reprezentanti ai PSD sustin, deocamdata neoficial, candidatura lui Vasile Puscas pentru portofoliul dezvoltarii regionale, iar fostul ministru al Integrarii ar fi interesat de aceasta propunere. "Romania trebuie sa vina urgent, in maxim doua saptamani pana cand se va prezenta Jose Manuel Barroso in Parlamentul European, sa ceara un nou mandat, cu cateva propuneri. Este nevoie ca persoana care va reprezenta Romania sa fie cunoscuta si agreata in Europa, pe cat posibil un politician de anvergura", spune alt pesedist.

De altfel, sustinatorii lui Puscas, parlamentari PSD, reuniti la o reuniune a grupurilor parlamentare, il felicitau pe acesta in legatura cu un editorial scris de politologul Tom Gallagher despre actualul sef al Departamentului pentru Afaceri Europene. "N-ar dauna defel imaginii PSD daca pragmaticilor de la Cluj li s-ar acorda aceeasi pondere precum baronilor de Teleorman, Constanta sau Vrancea. Un gest si mai judicios ar fi, desigur, cel al nominalizarii lui Puscas pentru postul de comisar european al Romaniei – pe cat posibil, in vederea obtinerii unui portofoliu din segmentul economic. Iar PDL ar fi bine sfatuit sa sustina un asemenea candidat, deoarece Romania ar avea rara ocazie sa demonstreze Europei ca politicienii ei mai stiu si altceva decat sa se galceveasca nonstop", scrie Gallagher.

Alt lider al PSD spune in schimb ca batalia pentru un post de comisar are o miza relativ mica: "Daca Tratatul de la Lisabona intra in vigoare, Comisia isi pierde din puteri in detrimentul Parlamentului European si a parlamentelor natioanale. Din pacate, in PE Romania nu are niciun membru in Birou, nu are niciun presedinte de comisie, desi clameaza ca detine locul sapte ca pondere. Statele puternice din UE vor specula ca Romania nu a stiut sa acceada la aceste functii, asa ca ezitarea Romaniei din PE ar putea dezavantaja si negocierile pentru comisar".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016