Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Radulescu: "Ministerul Agriculturii nu poate face nimic. Ce, noi suntem Ministerul Finantelor?"


Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seara că autorităţile trebuie să continue bătălia cu evaziunea fiscală, "fie că se produce la nivelul firmelor, fie că se produce în comerţul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, carne".
"În acelaşi timp, instituţiile statului trebuie să continue - în lupta cu crima organizată - ceea ce s-a început anul trecut, şi anume bătălia împotriva evaziunii fiscale, fie că se produce la nivelul firmelor, fie că se produce în comerţul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, carne, fie că vorbim de evaziunea fiscală pe piaţa muncii - munca la negru", a spus luni preşedintele.

Oficialii Ministerului Agriculturii spun însă că instituţia pe care o reprezintă nu poate face nimic pentru reducerea evaziunii în agricultură. "Ministerul Agriculturii nu poate face nimic. Ce, noi suntem Ministerul Finanţelor? Noi putem cel mult să le punem la dispoziţie celor de la Finanţe anumite informaţii, aşa cum am făcut anul trecut, de exemplu, când ne-au solicitat. Anul acesta, deocamdată nu ne-au solicitat informaţii", a declarat pentru gândul Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

El spune că evaziunea în agricultură este prezentă "în toate domeniile", dar că Ministerul Agriculturii nu are o evaluare a evaziunii fiscale din domeniu. "Evaziunea este estimată, nu există studii. Asta ar însemna că noi o ştim şi nu facem nimic", a mai spus Rădulescu. Cu puţin înainte de numirea sa în postul de ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără a declarat că "avem o evaziune cum nici în ţările din Africa nu există", estimând ulterior că, în vara anului 2010, evaziunea din agricultură era estimată la 1 miliard de euro, din care 250 milioane euro anual în sectorul de legume-fructe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dragoş Frumosu, preşedintele Fede­ra­ţiei Sindicatelor din Industria Ali­mentară, spune că, deşi nu există date exacte, ci doar evaluări, evaziunea fiscală din agricultură este evaluată între 40% şi 60%.

Citeste mai mult in Gandul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016