Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rădulescu: România va importa în jur de 500.000 de tone de grâu pentru asigurarea consumului intern


Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu afirmă că România nu va avea probleme până la noua recoltă de grâu pentru asigurarea consumului intern, chiar dacă va fi nevoită să importe în jur de 400.000-500.000 de tone de grâu în acest an.
Potrivit acestuia, exporturile de grâu din recolta lui 2010, până la această dată, au fost de circa 1,65 milioane tone. În privinţa majorării preţului la pâine şi la produse de panificaţie, Rădulescu a menţionat că acesta este dictat de piaţă şi este posibil să se întâmple dacă importurile se vor realiza la preţuri mai mari.

Oficialul MADR estima la începutul lunii noiembrie că România va exporta circa 1,7 milioane tone de grâu din recolta anului 2010, dar va fi nevoită să importe o cantitate de circa 700.000 de tone în prima parte a lui 2011. Acesta preciza, la acea vreme, că deşi exporturile de grâu se vor realiza cu sume între 190-210 euro/tonă FOB Constanţa, probabil importurile vor ajunge la 240-250 euro/tonă anul viitor. "Acesta e comerţul liber", a spus Rădulescu.

Potrivit preşedintelui Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie - Rompan, Aurel Popescu, societăţile din sectorul de morărit şi panificaţie, membre Rompan, mai au stocuri de grâu doar pentru luna februarie, după care vor fi nevoite să apeleze la importuri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Preţul grâului a crescut pe piaţa internă din vara anului trecut, de la 0,3 lei până la 0,8 lei şi în unele zone a depăşit chiar 1,25 lei pe kg. În această săptămână, preţul mediu pe piaţa internă era între 206 şi 234 euro pe tonă pentru grâul de panificaţie, în funcţie de zone, iar cotaţiile bursiere cereale de la Londra şi Chicago arătau la această dată o cotaţie de 317 dolari pe tonă pentru luna martie, respectiv de 303 dolari pe tonă, în creştere fiind cotaţiile pentru luna mai, până la 317 dolari/tonă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016