Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Lansarea programului a avut loc la jumatatea acestei saptamani, ]n conditiile in care consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania.
In cadrul programului national Porc Crescut Romaneste, Kaufland Romania lanseaza la jumatatea acestei saptamani Raftul romanesc, o initiativa pentru cresterea prezentei carnii de porc autohtone in magazine.
Proiectul este demarat in parteneriat cu cu Cooperativa Agricola Tara Mea, inaugurarea fiind facuta in cadrul unei conferinte de presa la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai retailerului, ai MADR si ai Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.
In conditiile in care, in Romania, 50% din carnea de porc din magazinele moderne si traditionale provine din alte tari, Kaufland Romania s-a decis sa schimbe aceasta statistica, potrivit organizatorilor.
Producatorii romani de carne de porc sustin ca Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara.
Acestia considera ca numai daca va exista un sprijin real pentru sector din partea autoritatilor se va reduce acest trend al importurilor de carne de porc care s-au cifrat anul trecut la aproape 200.000 de tone.
In cadrul Targului Indagra 2017 a fost lansata initiativa nationala Porc Crescut Romaneste, dezvoltata de fermieri pentru consumatori, care si-a propus sa redea carnii de porc crescut in Romania suprematia la masa romanilor.
In Romania, consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania, acesta fiind in medie de 30-32 kg/locuitor.
Potrivit balantei cu produse agroalimentare, in 2016, carnea de porc se afla in topul importurilor, cu o cantitate de 197.000 de tone, in valoare de 343,6 milioane de euro, cresterea valorica fiind cu 16,2% (+47,9 milioane de euro) mai mare fata de anul 2015.
In primele opt luni din acest an, carnea de porc a detinut cea mai mare pondere in total importuri agroalimentare, avansand cu 15,1% in termeni cantitativi si cu 42,8% din punct de vedere valoric. Astfel, au fost importate 139.300 de tone de carne de porc, in valoare de 287,7 milioane de euro.
Proiectul este demarat in parteneriat cu cu Cooperativa Agricola Tara Mea, inaugurarea fiind facuta in cadrul unei conferinte de presa la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai retailerului, ai MADR si ai Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In conditiile in care, in Romania, 50% din carnea de porc din magazinele moderne si traditionale provine din alte tari, Kaufland Romania s-a decis sa schimbe aceasta statistica, potrivit organizatorilor.
Producatorii romani de carne de porc sustin ca Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara.
Acestia considera ca numai daca va exista un sprijin real pentru sector din partea autoritatilor se va reduce acest trend al importurilor de carne de porc care s-au cifrat anul trecut la aproape 200.000 de tone.
In cadrul Targului Indagra 2017 a fost lansata initiativa nationala Porc Crescut Romaneste, dezvoltata de fermieri pentru consumatori, care si-a propus sa redea carnii de porc crescut in Romania suprematia la masa romanilor.
In Romania, consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania, acesta fiind in medie de 30-32 kg/locuitor.
Potrivit balantei cu produse agroalimentare, in 2016, carnea de porc se afla in topul importurilor, cu o cantitate de 197.000 de tone, in valoare de 343,6 milioane de euro, cresterea valorica fiind cu 16,2% (+47,9 milioane de euro) mai mare fata de anul 2015.
In primele opt luni din acest an, carnea de porc a detinut cea mai mare pondere in total importuri agroalimentare, avansand cu 15,1% in termeni cantitativi si cu 42,8% din punct de vedere valoric. Astfel, au fost importate 139.300 de tone de carne de porc, in valoare de 287,7 milioane de euro.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News