Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Raftul Romanesc - initiativa unui retailer pentru cresterea prezentei carnii de porc romanesc in magazine
Lansarea programului a avut loc la jumatatea acestei saptamani, ]n conditiile in care consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania.
Proiectul este demarat in parteneriat cu cu Cooperativa Agricola Tara Mea, inaugurarea fiind facuta in cadrul unei conferinte de presa la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai retailerului, ai MADR si ai Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.
In conditiile in care, in Romania, 50% din carnea de porc din magazinele moderne si traditionale provine din alte tari, Kaufland Romania s-a decis sa schimbe aceasta statistica, potrivit organizatorilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Producatorii romani de carne de porc sustin ca Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara.
Acestia considera ca numai daca va exista un sprijin real pentru sector din partea autoritatilor se va reduce acest trend al importurilor de carne de porc care s-au cifrat anul trecut la aproape 200.000 de tone.
In cadrul Targului Indagra 2017 a fost lansata initiativa nationala Porc Crescut Romaneste, dezvoltata de fermieri pentru consumatori, care si-a propus sa redea carnii de porc crescut in Romania suprematia la masa romanilor.
In Romania, consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania, acesta fiind in medie de 30-32 kg/locuitor.
Potrivit balantei cu produse agroalimentare, in 2016, carnea de porc se afla in topul importurilor, cu o cantitate de 197.000 de tone, in valoare de 343,6 milioane de euro, cresterea valorica fiind cu 16,2% (+47,9 milioane de euro) mai mare fata de anul 2015.
In primele opt luni din acest an, carnea de porc a detinut cea mai mare pondere in total importuri agroalimentare, avansand cu 15,1% in termeni cantitativi si cu 42,8% din punct de vedere valoric. Astfel, au fost importate 139.300 de tone de carne de porc, in valoare de 287,7 milioane de euro.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi