Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raftul Romanesc - initiativa unui retailer pentru cresterea prezentei carnii de porc romanesc in magazine

raftul-romanesc-initiativa-unui-retailer-pentru-cresterea-prezentei-carnii-de-porc-romanesc-in-magazine

Lansarea programului a avut loc la jumatatea acestei saptamani, ]n conditiile in care consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania.


In cadrul programului national Porc Crescut Romaneste, Kaufland Romania lanseaza la jumatatea acestei saptamani Raftul romanesc, o initiativa pentru cresterea prezentei carnii de porc autohtone in magazine.
 
Proiectul este demarat in parteneriat cu  cu Cooperativa Agricola Tara Mea, inaugurarea fiind facuta in cadrul unei conferinte de presa la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai retailerului, ai MADR si ai Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.
 
In conditiile in care, in Romania, 50% din carnea de porc din magazinele moderne si traditionale provine din alte tari, Kaufland Romania s-a decis sa schimbe aceasta statistica, potrivit organizatorilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Producatorii romani de carne de porc sustin ca Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara.
 
Acestia considera ca numai daca va exista un sprijin real pentru sector din partea autoritatilor se va reduce acest trend al importurilor de carne de porc care s-au cifrat anul trecut la aproape 200.000 de tone.
 
In cadrul Targului Indagra 2017 a fost lansata initiativa nationala Porc Crescut Romaneste, dezvoltata de fermieri pentru consumatori, care si-a propus sa redea carnii de porc crescut in Romania suprematia la masa romanilor.
 
In Romania, consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania, acesta fiind in medie de 30-32 kg/locuitor.
 
Potrivit balantei cu produse agroalimentare, in 2016, carnea de porc se afla in topul importurilor, cu o cantitate de 197.000 de tone, in valoare de 343,6 milioane de euro, cresterea valorica fiind cu 16,2% (+47,9 milioane de euro) mai mare fata de anul 2015.
 
In primele opt luni din acest an, carnea de porc a detinut cea mai mare pondere in total importuri agroalimentare, avansand cu 15,1% in termeni cantitativi si cu 42,8% din punct de vedere valoric. Astfel, au fost importate 139.300 de tone de carne de porc, in valoare de 287,7 milioane de euro. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016