Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Razvan Orasanu: Cu plugul prin Europa

Tags: editorial

În secolul XXI, încă vrem să cucerim piaţa agricolă europeană cu plugul tras de o mârţoagă şi cu brânza extrasă direct din putina tradiţională. Vrem productivitate pe proprietăţi prost cadastrate. Avem finanţare cum trebuie pentru sub 5% din suprafaţa arabilă – iar „marketingul n-are treabă cu agricultura“, îmi spunea emfatic un secretar de stat. Ce putem face? Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, ne-a explicat adeseori: agricultura ecologică ar putea reprezenta o şansă pentru o Românie oricum încă prea săracă să folosească erbicidele peste tot. Pasul doi – certificarea calităţii produselor într-un mod organizat. Pasul trei – marketingul produselor realizat profesionist (exemplu: marca „Transilvania autentică“, sprijinită de prinţ, un experiment reuşit şi replicabil!). Pasul patru – acele depozite pentru legume, fructe şi pentru celebrii pepeni de Dăbuleni, apărute în conştiinţa publică înaintea alegerilor, ca urmare a zicerilor prezidenţiale. După alegeri, ele s-au topit la fel de simplu ca zecile de alte proiecte şi pariuri propuse pentru agricultură de 20 de ani încoace. Prinţul va reveni în septembrie, se va întâlni cu preşedintele şi va încerca să explice din nou! Pasul cinci: cadastrul făcut la plesneală! Un fost director de la agenţia responsabilă spunea îngrozit cum circa 60% din terenurile fotografiate din avion, cum ne cere UE, nu bat cu ceea ce este scris în catastife. Parcele mutate cu un metru mai încolo (cum descurci când povestea asta este de la cadastrul făcut în 1991, de pildă?) – dezmembrări făcute cu furca, cadastrişti care iau măsurători aproximative, haos şi băşcălie. Pasul şase reprezintă deja o coerenţă prea periculoasă pentru haosul în care trăim: să promovăm simultan un turism bazat pe ce avem: natura simplă, căsuţe la ţară şi consum de produse bio.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016