
Care este istoria dvs. ca producător de vinuri ? Cramele Recaş, ca şi societate privată a apărut în 1999, ea având un acţionariat Româno - Britanic. Înainte de perioada comunistă o mare parte din viile Recaşului erau proprietatea germanilor din Banat, svabii, pe care 1989 nu i-a mai prins aici, şi viile au putut să fie cumpărate de acţionarii noştrii. Astfel avem o suprafaţă foarte compactă de aproape 800 de hectare, din care peste 550 sunt deja pe rod, iar 250 de hectare sunt vii tinere formate din material săditor de cea mai bună calitate adus din afara ţării.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De unde vine atunci atestarea din 477 ? Legenda care ne zice că pe tot teritoriul Daciei se cultivă viţă de vie atestă pe cale orală şi viile din Recaş deopotrivă cu cele din Feteşti, care a apărut ca localitate în pustiul Bărăganului în perioada comunistă, dar Recaşul are probabil cea mai veche atestare documentară: există un act de vânzare cumpărare datat din 11 Noiembrie 1477, prin care Banul Severinului - Mihail de Ciorna, cumpără vie în Recaş. Este un lucru extraordinar care ne situează probabil ca cel mai vechi loc în care se cultivă viţă de vie pe teritoriul României.
Citeste interviul in editia de astazi a ziarului Bursa
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News