Recensamantul General Agricol 2020 a inceput. Va dura pana la 31 iulie 2021
Publicat la data de 13 Mai. 2021 in:
Stiri Recensamantul General Agricol pentru anul 2020 a inceput si se va desfasura pana la data de 31 iulie 2021.
"Recensamantul General Agricol este o actiune de mare anvergura care va asigura informatiile complexe si datele statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploatatiilor agricole necesare fundamentarii programelor si politicilor agricole si de dezvoltare rurala. Legislatia europeana referitoare la structura exploatatiilor agricole si recomandarile Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) prevad organizarea si efectuarea de recensaminte generale agricole la intervale de 10 ani", se arata intr-un mesaj MADR.
Datele si informatiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafetelor agricole si/sau detinatorii de efective de animale.
Ca tara cu cele mai multe si printre cele mai mici exploatatii agricole, Romania detine circa 33% din numarul total de exploatatii agricole din Uniunea Europeana, cu o dimensiune medie de circa 3,6 hectare/exploatatie, cu mult mai mica decat dimensiunea medie de la nivelul uniunii, de 16,6 hectare/exploatatie, importanta rezultatelor recensamantului agricol devine evidenta pentru fundamentarea Politicii Agricole Comune care sa asigure tarii noastre un sector agricol competitiv si durabil.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, informatiile vor permite urmarirea si a unor indicatori statistici de agri-mediu care masoara impactul agriculturii asupra mediului.
Astfel, se vor putea sustine dezbateri cu privire la o serie de politici, inclusiv politica agricola comuna, politica de dezvoltare rurala, politicile de mediu si asa-numitul Acord verde.
"Datele vor contribui la identificarea si aflarea raspunsurilor la o gama larga de probleme structurale care ar putea ajuta la elaborarea politicilor, cum ar fi: Cine va face agricultura in viitor avand in vedere structura pe grupe de varsta a fermierilor? Cate femei mai lucreaza in agricultura? Dispar fermele familiale? Devine agricultura dominata de marile intreprinderi? Exista o crestere a ponderii agriculturii ecologice? Cum influenteaza agricultura atat in mod pozitiv cat si negativ mediul? Cum se schimba metodele de productie?", precizeaza MADR.
Conform metodologiei Uniunii Europene, la toti indicatorii referitori la suprafetele agricole se aplica principiul utilizarii, iar la cei referitori la efectivele de animale se aplica principiul proprietatii. Datele vor fi colectate la nivelul intregii exploatatii agricole indiferent in cate locatii utilizeaza suprafete agricole sau detine efective de animale, subliniaza ministerul de resort.
Colectarea acestor date se va face sub forma unui interviu fata in fata cu seful exploatatiei agricole cu si fara personalitate juridica, dupa caz, sau cu o alta persoana din cadrul acesteia care poate furniza informatiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.
Pregatirea, organizarea si efectuarea recensamantului se realizeaza de catre Institutul National de Statistica, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Afacerilor Interne, impreuna cu structurile teritoriale din subordinea acestora, sub coordonarea si controlul Comisiei Centrale pentru Recensamant, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>