Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recensamantul General Agricol 2020 a inceput. Va dura pana la 31 iulie 2021

recensamantul-general-agricol-2020-a-inceput-va-dura-pana-la-31-iulie-2021

Recensamantul General Agricol pentru anul 2020 a inceput si se va desfasura pana la data de 31 iulie 2021.


"Recensamantul General Agricol este o actiune de mare anvergura care va asigura informatiile complexe si datele statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploatatiilor agricole necesare fundamentarii programelor si politicilor agricole si de dezvoltare rurala. Legislatia europeana referitoare la structura exploatatiilor agricole si recomandarile Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) prevad organizarea si efectuarea de recensaminte generale agricole la intervale de 10 ani", se arata intr-un mesaj MADR.
 
Datele si informatiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafetelor agricole si/sau detinatorii de efective de animale.
 
Ca tara cu cele mai multe si printre cele mai mici exploatatii agricole, Romania detine circa 33% din numarul total de exploatatii agricole din Uniunea Europeana, cu o dimensiune medie de circa 3,6 hectare/exploatatie, cu mult mai mica decat dimensiunea medie de la nivelul uniunii, de 16,6 hectare/exploatatie, importanta rezultatelor recensamantului agricol devine evidenta pentru fundamentarea Politicii Agricole Comune care sa asigure tarii noastre un sector agricol competitiv si durabil.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, informatiile vor permite urmarirea si a unor indicatori statistici de agri-mediu care masoara impactul agriculturii asupra mediului.
 
Astfel, se vor putea sustine dezbateri cu privire la o serie de politici, inclusiv politica agricola comuna, politica de dezvoltare rurala, politicile de mediu si asa-numitul Acord verde.
 
"Datele vor contribui la identificarea si aflarea raspunsurilor la o gama larga de probleme structurale care ar putea ajuta la elaborarea politicilor, cum ar fi: Cine va face agricultura in viitor avand in vedere structura pe grupe de varsta a fermierilor? Cate femei mai lucreaza in agricultura? Dispar fermele familiale? Devine agricultura dominata de marile intreprinderi? Exista o crestere a ponderii agriculturii ecologice? Cum influenteaza agricultura atat in mod pozitiv cat si negativ mediul? Cum se schimba metodele de productie?", precizeaza MADR.
 
Conform metodologiei Uniunii Europene, la toti indicatorii referitori la suprafetele agricole se aplica principiul utilizarii, iar la cei referitori la efectivele de animale se aplica principiul proprietatii. Datele vor fi colectate la nivelul intregii exploatatii agricole indiferent in cate locatii utilizeaza suprafete agricole sau detine efective de animale, subliniaza ministerul de resort.
 
Colectarea acestor date se va face sub forma unui interviu fata in fata cu seful exploatatiei agricole cu si fara personalitate juridica, dupa caz, sau cu o alta persoana din cadrul acesteia care poate furniza informatiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.
 
Pregatirea, organizarea si efectuarea recensamantului se realizeaza de catre Institutul National de Statistica, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Afacerilor Interne, impreuna cu structurile teritoriale din subordinea acestora, sub coordonarea si controlul Comisiei Centrale pentru Recensamant, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016