Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Recolta ţăranilor, mâncată de şoareci
Sătenii din comuna Întorsura – Dolj sunt disperaţi după ce mii de şoareci le-au invadat culturile de rapiţă, grâu şi ovăz. Localnicii spun că nu au văzut în viaţa lor atâtea „muşuroaie“ pe câmp. Localitatea doljeană Întorsura este cea mai afectată de răzătoarele ce au făcut prăpăd în această perioadă în sudul ţării. Peste 2.500 de hectare de pământ cultivat cu grâu, porumb, lucernă şi rapiţă sunt aproape distruse, scrie Adevarul.
Ţăranii spun că nu au avut bani să cumpere tratamente. Ion Bărbulescu, 54 de ani, deţine 18 hecare de pământ. În fiecare dimineaţă, Ion îşi ia câinele şi aleargă pe câmp, în speranţa că animalul va mânca rozătoarele ce s-au năpustit asupra lucernei.
„Plantele nu mai au nicio rădăcină. Mi-ar fi trebuit 500 de lei ca să iau chimicale pentru cinci hectare de pământ, dar nu am avut de unde. Nu mi-ar fi trecut prin cap că o să fim invadaţi de şoareci de câmp“, se vaită nea Ion, care nici măcar nu mai visează să scoată anul viitor vreo căruţă de grâu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cel mai avut om din sat, Marian Cioi, 50 de ani, consilier la primărie, are 130 de hectare de pământ, dintre care 40 reprezintă terenul propriu, iar restul este luat în arendă.
“Am avut noroc că am semănat înainte de a veni ploile, pentru că din cauza apei rozătoarele au mai fugit”, ne-a spus nea Marian.
Reprezentanţii Direcţiei pentru Culturi Agricole şi Silvice Dolj au spus că îi pot ajuta oricând pe sătenii afectaţi de invazia rozătoarelor, numai dacă primesc bani de la Primărie.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News