Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea salariilor in APIA si APDRP ar putea fi dovedita ilegala


Diminuarea lefurilor acestor angajati, platiti in mare parte cu finantare comunitara, contravine legislatiei Uniunii
Reducerea salariilor personalului bugetar im­plicat in derularea finantarilor euro­pe­ne, du­pa formula guvernului Boc, con­tra­vine reglementarilor europene, putand fi in­ca­dra­ta direct la capitolul deturnare de fonduri, scrie Financiarul.
Exista o categorie de functionari publici ca­reia nu i se poate aplica taierea fara dis­cer­na­mant, cu 25% a salariului, fara ca Romania sa riste sanc­tiuni din partea Comisiei Europene. Este vorba despre salariatii din sectorul bugetar an­ga­jati in structurile din ministere si din teritoriu, cu atributii in atragerea si cheltuirea fondurilor europene. Veniturile lor sunt doar in mica ma­su­ra asigurate de bugetul statului (15%), partea cea mai importanta a salariului, 85%, fiind con­tri­bu­tia Uniunii Europene.

„Este o incalcare a legislatiei comunitare, mai precis a unui articol din Regulamentul 1.083 al Comisiei Eu­ropene, in care se face precizarea expresa ca fon­durile europene alocate unei tari nu pot fi diminuate de catre autoritati si trebuie sa ajunga in totalitate la beneficiarii acestora si la per­so­na­lul care lucreaza pe proiecte. Este o prevedere cu caracter general a Uniunii Europene, care pri­mea­za legislatiei nationale, prin urmare guver­nul este obligat sa o respecte”, a declarat pentru Fi­nanciarul Tamasz Atilla, consultant pe pro­iec­te finantate din Fondul Social European, lector universitar la Universitatea 30 Decembrie din Alba-Iulia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Financiarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016