Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Refacerea infrastructurii principale de irigatii necesita investitii de aproape un miliard de euro

refacerea-infrastructurii-principale-de-irigatii-necesita-investitii-de-aproape-unmiliard-de-euro

Afirmatia apartine secretarului se stat in MADR, Daniel Botanoiu, care a invocat si necesitatea unui acord politic pentru alocarea acestei sume.


Recent, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a vorbit despre reteaua principala de irigatii si despre investitiile necesare pentru reabilitarea acesteia, mentionand faptul ca ar fi nevoie de aproximativ un miliard de euro in acest sens.
 
Acesta a declarat in cadrul unui interviu ca „pe infrastructura principala am solicitat un acord national, un acord politic, pentru ca este de impact major. Ai apa faci productie, nu ai apa, ramai in urma. Acest acord politic prevede ca, indiferent ce guvern va veni la putere, un procent din bugetul alocat MADR sa fie utilizat pentru infrastructura principala. Este vorba de un miliard de euro ca sa putem sa modernizam infrastructura principala viabila, adica cele 850.000 de hectare, pentru ca din fonduri europene putem sa acordam organizatiilor udatorilor de apa sa faca infrastructura secundara, sa o modernizeze, sa o reabiliteze.  In schimb, daca noi nu putem sa reabilitam infrastructura principala, sigur nu pot avea nici ei apa si aceste investitii sunt lipsite de sens”.
 Referindu-se la suma totala necesara acestui demers, Botanoiu a precizat ca aceasta se ridica la valoarea de 992 de milioane de euro, esalonata pe mai multi ani. suma va fi necesdara pentru reabilitarea a 56 de sisteme.
 
„Este vorba despre 56 de sisteme, 850.000 de hectare si 992 de milioane de euro, adica aproape un miliard de euro de care avem nevoie. Sigur, nu toti banii intr-un an, ci esalonat. Noi am facut un calcul si a reiesit ca 3-4% din actualul buget al Ministerului Agriculturii ar trebui sa se duca strict numai pe sistemul principal de irigatii”, a precizat Daniel Botanoiu in acest sens.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Refacerea infrastructurii secundare de irigatii se va finaliza in 2016, suma alocata in acest scop fiind de 500 de milioane de euro, dupa cum a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in toamna anului trecut.
 
„S-au semnat deja contracte in valoare de 130 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigatii. De asemenea, s-a alocat prin Programul National de Dezvoltare Rurala suma de 370 de milioane euro pentru refacerea intregului sistem secundar de irigatii. Programul de reabilitare a inceput in 2012 si va fi incheiat in 2016. Pentru refacerea infrastructurii principale de irigatii cautam resurse”, a spus Daniel Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016