Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reforma sectorului vitivinicol

Etapa finală a reformei sectorului vitivinicol al Uniunii Europene, convenită de miniştrii agriculturii în decem­brie 2007, a intrat în vigoare la 1 august.

Această reformă, a cărei primă etapă s-a aplicat în­cepând cu data de 1 august 2008, are ca scop echi­librarea pieţei vitivinicole, suprimarea progresivă a măsurilor ineficiente şi costisitoare de intervenţie pe piaţă şi reorientarea bu­getului spre măsuri care vor stimula competitivitatea vinurilor europene.

Măsuri de restructurare a viticulturii

Reforma prevede o res­tructurare rapidă a sec­to­ru­lui vitivinicol prin includerea unui sistem de desţelenire voluntară pe o perioadă de trei ani, pentru a oferi o alternativă producătorilor necompetitivi şi a elimina de pe piaţă excedentele pro­ducţiei de vin. Se vor su­prima progresiv subvenţiile pentru distilarea de criză şi pentru distilarea alcoolului alimentar, iar sumele res­pec­tive, repartizate în pachete financiare naţionale, vor putea fi folosite pentru finanţarea unor măsuri precum promovarea vinu­rilor pe pieţele ţărilor terţe, restructurarea şi investiţiile în modernizarea viilor şi a cramelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Restricţii doar până în 2016

Reforma va contribui la protecţia mediului în re­giunile viticole, va salvgarda politicile tradiţionale şi consacrate din domeniul calităţii şi va simplifica normele de etichetare, atât în beneficiul producătorilor, cât şi al consumatorilor. De la 1 ianuarie 2016 va fi abrogat, la nivelul UE, şi sistemul restrictiv al drep­turilor de plantare, statele membre având posibilitatea de a continua să îl utilizeze, dacă doresc, până în de­cembrie 2018. Mariann Fischer Boel, Comisarul pentru Agricultură şi Dez­voltare Rurală, a afirmat: „Statele membre şi pro­ducătorii au o şansă ex­traordinară de a profita din plin de noul regim viti­vinicol, pentru a contribui la creşterea reputaţiei inter­naţionale de excelenţă a Europei. Sunt ferm con­vinsă că această reformă reprezintă un punct de răscruce în istoria sectorului nostru vitivinicol. Mă văd însă obligată să recomand insistent statelor membre să utilizeze de urgenţă noile fonduri disponibile. Sumele din pachetele financiare naţionale trebuie utilizate până la 15 octombrie, altfel vor fi pierdute.”

Citeste mai mult in Informatia de Severin
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016