Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Republica Moldova, a doua tara din Europa care va produce biogaz din teasc de sfecla de zahar


În 2011-2012 "Südzucker Moldova" va construi la fabrica de zahăr din Drochia prima fabrică din Moldova şi a doua din Europa de producere a biogazului din teasc de sfeclă de zahăr. Proiectul costă 10 mil. euro. Compania speră să-şi recupereze investiţiile în decurs de aproximativ opt ani cu condiţia menţinerii unor condiţii-cadru stabile de activitate a complexului zahărului din Republica Moldova.
După cum transmite Infotag, miercuri, la ceremonia de prezentare a proiectului, directorul de producţie al „Südzucker Moldova”, Richard Dandar, a spus că fabrica va putea prelucra pe zi 800 tone de teasc de sfeclă şi va putea produce circa 110 mii de metri cubi de biogaz. Producerea proprie a biogazului va acoperi cu cca 60 la sută necesitatea de resurse energetice pentru sezon a fabricii de zahăr din Drochia.

„În eventualitatea creşterii preţurilor la gazele naturale existenţa unei surse energetice de alternativă, produse din teascul de sfeclă, va avea un impact benefic asupra companiei de producere a zahărului în perspectiva reducerii dependenţei energetice a întreprinderii”, a spus Dandar.

Potrivit lui, acest lucru va permite fabricii de zahăr din Drochia utilizarea produselor secundare obţinute în urma prelucrării sfeclei de zahăr în cel mai eficient mod existent în prezent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Directorul financiar al „Südzucker Moldova”, Octavian Armaşu, a spus că perioada îndelungată de recuperare a investiţiilor pentru construcţia fabricii de producere a biogazului impune necesitatea menţinerii unor condiţii-cadru stabile de activitate a complexului zahărului şi al sfeclei de zahăr din Republica Moldova. În particular, conducerea „Südzucker Moldova” consideră de importanţă vitală menţinerea Taxei pe Valoare Adăugată la zahăr la nivelul actual de 8%, iar a taxei vamale – la nivelul de 75%.

„Protecţia tarifară a pieţei interne este aplicată în toate ţările în care există o industrie viabilă de creştere a sfeclei de zahăr şi de producere a zahărului. Modificarea a cel puţin unuia din parametrii condiţiilor-cadru poate aduce la diminuarea preţului la sfecla de zahăr şi la scăderea producerii – atît a culturii în cauză, cît şi a zahărului din sfeclă, fapt care poate conduce la deficitul pieţei interne a zahărului din RM”, a spus el.

Potrivit lui, vor deveni posibile livrările în ţară a zahărului din trestie, ceea ce într-un final va provoca blocarea accesului la pieţele de export din UE şi Federaţia Rusă, precum şi la reducerea producerii zahărului din sfeclă de zahăr în Republica Moldova.

Speakerul administraţiei „Südzucker Moldova”, Alexandr Koss, a menţionat că investiţiile companiei sînt orientate spre o strategie durabilă şi complexă a dezvoltării complexului sfeclei de zahăr şi al zahărului din Republica Moldova în interesele producătorilor agricoli şi de zahăr din ţară.

Conducerea companiei consideră că o asemenea politică răspunde intereselor economiei naţionale a ţării şi propune Guvernului Republicii Moldova să fixeze condiţia menţinerii în perspectivă medie a actualelor condiţii-cadru de funcţionare a complexului sfeclei de zahăr şi al zahărului în textul memorandumului investiţional.

Infotag precizează: SA „Südzucker Moldova” şi-a început activitatea în 2001. Acţionarul principal al întreprinderii moldo-germane este concernul european „Südzucker AG” – cel mai mare producător de zahăr din lume. Din componenţa concenrului fac parte fabrici de zahăr din Germania, Franţa, Blegia, Polonia, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia şi România.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016