Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Republica Moldova: Agricultorii moldoveni intentioneaza sa majoreze suprafetele de sera
Producatorii de legume din majoritatea localitatilor nu mai dispun de rosii de camp. Acestea au fost pierdute in urma ingheturilor la sol, care au fost inregistrate saptamana trecuta, informeaza agravista.md
Potrivit unui program de monitorizare a pietelor agricole angro din mai multe localitati, efectuat de Federatia AGROinform, rosii de camp au mai ramas la producatorii din Causeni si Cantemir, desi calitatea acestora pierde in fata productiei de import sau de sera.
In prezent, majoritatea producatorilor de rosii din Moldova comercializeaza in piete productie de sera, desi, potrivit studiului, canitatea acestora este limitata, datorita suprafetelor mici de sera pe care sunt cultivate.
Sursa citata arata ca producatorii agricoli intentioneaza sa majoreze, in cel mai apropiat timp, suprafetele de sera, pentru a asigura piata interna cu productie autohtona, cat mai mult timp.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Rosiile de camp sunt vandute, in prezent la un pret de 5-10 lei pentru un kilogram. Totodata, productia de sera si cea de import ajunge la 15-18 lei pentru un kilogram.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News