Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Retailerii vor schimbarea Codului de Bune Practici
Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) susţine că, potrivit Codului de Bune Practici, contractele cu furnizorii trebuie modificate cel târziu până la 16 ianuarie 2010, dar din informaţiile pe care asociaţia le are de la membrii săi, unii retaileri fac presiuni pentru eludarea legii, transmite NewsIn.
"În urmă cu doi ani, APRIL a demarat alături de organizaţiile de reprezentare a sectoarelor carne, panificaţie şi vin demersul de legiferare a activităţilor de comercializare a produselor alimentare. Acest demers a fost fructificat prin publicarea în Monitorul Oficial a Legii 321/2009 conform căreia toate tipurile de comercianţi au obligaţia de a modifica contractele cu furnizorii până cel târziu la data de 16 ianuarie 2010 pornind de la principiile pe care legea amintită le impune. Ca urmare a informaţiilor pe care APRIL le-a primit de la membrii săi, există foarte multe presiuni de eludare a legii, din partea companiilor reprezentate de Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România - AMRCR", se arată într-un comunicat transmis ieri de asociaţia patronală din industria laptelui.
APRIL a trimis o scrisoare către AMRCR "prin care îşi exprimă indignarea pentru încercările de intimidare a procesatorilor români şi pentru demascarea practicilor ilegale de impunere a unor discounturi suplimentare care nu au niciun fundament economic.
Cu această ocazie APRIL a transmis recomandarea făcută membrilor săi, de a refuza să acorde, în cadrul aşa-numitelor negocieri, un discount suplimentar sau o valoare mai mare a discountului".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din punctul de vedere al APRIL, refuzul acordării unor discounturi suplimentare are în sine un demers economic motivat de scăderea veniturilor procesatorilor de lapte ca urmare a creşterii costurilor de producţie, deprecierea continuă a cursului valutar, precum şi creşterea costurilor creditelor pe care procesatorii le contractează pentru efectuarea de investiţii şi pentru activitatea curentă.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura