Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reuniune la Craiova a sefilor serviciilor fitosanitare din tarile UE

reuniune-la-craiova-a-sefilor-serviciilor-fitosanitare-din-tarile-ue

Reuniunea a facut parte din seria intalnirilor programate sa aiba loc pe perioada exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2019.


In perioada 06-08 mai, orasul Craiova, precum si localitatile Segarcea si Cezieni au fost gazdele reuniunii informale a sefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene, organizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara.
 
Agenda reuniunii a cuprins subiecte importante pentru sectorul fitosanitar european precum Anul International al Sanatatii Plantelor 2020, raportul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei pentru Masuri Fitosanitare care a avut loc la Roma in luna aprilie sau stadiul legislatiei tertiare pentru punerea in aplicare a Regulamentului privind Sanatatea Plantelor si Regulamentul Controalelor Oficiale
 
Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut cuvantul de deschidere al acestei reuniuni ocazie cu care a transmis delegatiilor statelor membre ca este importanta consolidarea capacitatii administrative a autoritatilor nationale competente pentru implementarea celor doua Regulamente europene care fac parte din pachetul intitulat „O reglementare mai inteligenta pentru o hrana mai sigura”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, secretarul de stat a subliniat ca anul 2020, Anul International al Sanatatii Plantelor, este un an deosebit de important pentru acest sector din perspectiva activitatilor care vor avea loc pentru cresterea gradului de constientizare a importantei sanatatii plantelor.
 
„Daca vom reusi sa atingem obiectivele propuse si discutate pe parcursul acestui an vom putea asigura simultan o hrana mai sigura, un mediu mai sanatos si o sanatate umana mai buna”, a declarat acesta
 
Conform programului de lucru, au fost organizate doua vizite in teren. Prima deplasare in teren s-a efectuat in localitatea Segarcea, judetul Dolj unde li s-a oferit posibilitatea delegatiilor sa observe procesul de vinificatie din podgoria Domeniul Coroanei si sa viziteze vinoteca in care sunt pastrate vinuri foarte vechi chiar din perioada monarhiei.
 
In localitatea Cezieni din judetul Olt, la pepiniera dendrologica si silvica „Elias Bondrea”, unde a fost organizata ce-a de-a doua vizita, s-au evidentiat programele de monitorizare a organismelor daunatoare plantelor, precum si procedura de inspectie in vederea emiterii pasaportului fitosanitar la speciile de plante reglementate conform legislatiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016