Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Revoluţie în Egipt. Preţul grâului ameninţă stabilitatea în regiune


Scriam pe facebook, acum câteva minute: În mai multe ţări din Orientul Mijlociu au loc evenimente importante, în aceste zile. După Tunisia, Egipt se confruntă cu mişcări de stradă care ameninţă să se transforme în revoluţe. Noi ne gândim în ce măsură influenţează toate acestea preţul produselor agro-alimentare.

RECOLTA.EU va transmite non-stop informaţii pe acest subiect pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică. Între timp, aşteptăm curioşi şi opiniile voastre. Cât de tare ne influenţează ce se întămplă în ţări precum Egipt, Tunisia, Yemen?

28 ianuarie, note de background:
  • Iordania a cumpărat, ieri, 150.000 tone metrice de grâu
  • Algeria a achiziţionat 600.000 de tone metrice de grâu, zilele trecute


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit lui Phil Flynn, analist de piaţă, evenimentele din ţările Orientului au o legătură directă cu evoluţia preţului alimentelor.

„Este clar că guvernele vor vinde aur în favoarea produselor alimentare, deoarece nu poţi hrăni popoarele cu aur”, spune Flynn.

Alte ţări iau şi ele măsuri drastice pentru a creşte stocurile de produse alimentare şi, implicit, pentru a menţine preţurile în jos. Bloomberg News a raportat că Bangladesh este astăzi cel mai mare cumpărător de orez. Ţinta de import a ţării a fost ridicată la 1,2 milioane de tone metrice pentru anul încheiat la 30 iunie, de la 600.000 de tone stabilite în noiembrie.

De aceeaşi părere este şi Andrew Kopale, analist financiar. „Un val de teamă generat de criza tunisiană a cuprins multe guverne de tip totalitar. Acesta vor reacţiona, probabil, cu o politică de tipul hrană ieftină pentru popor, care va influenţa preţul produselor agricole de bază: grâu, orez, porumb”, spune Kopale.

evenimentele din Egipt, minut cu minut


30 ianuarie, 10.30 Cateva mii de prizonieri au evadat din inchisoarea Wadi Natroun, situata la 100 de km de Cairo, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene, citata de AFP. Cel putin 102 persoane au fost ucise de la declansarea protestelor, intre care 33 numari sambata, in cea de-a cincea zi.

29 ianuarie, 17.00 Zeci de mii de oameni protesteaza in acest moment la Cairo, Alexandria si Suez. Potrivit postului Al-Jazeera, trei oameni au fost ucisi in fata Ministerului de Interne. In anumite zone din oras s-au inregistrat jafuri.

29 ianuarie, 10.00 După o noapte de proteste sângeroase, un calm moderat s-a intstalat în această dimineaţă la Cairo. Capitala egipteană seamănă cu o zonă de război. Armata a mobilizat trupe, inclusiv echipamente grele. Într-un discurs televizat din noaptea trecută, preşedintele Hosni Mubarak a demis Guvernul şi a făcut apel la calm.



28 ianuarie, 23.00 Potrivit ultimelor ştiri sosite din Egipt, astăzi la ora 20.00 preşedintele Hosni Mubarak a declarat stare de asediu la nivelul întregii ţări. În capitala Cairo, manifestanţii au incendiat clădiri.

28 ianuarie, 18.11 Cotidianul britanic The Telegraph publică un material în care compară situaţia actuală din Egipt cu protestele din 1977, cunoscute drept bread riots - revolta pâinii. Atunci, mii de oameni au protestat violent împotriva eliminării subvenţiilor la produsele agricole. În prezent, Egiptul este cel mai mare importator de grâu din lume. Creşterea preţului la grâu, pe plan mondial, a dus la nemulţumiri în această ţară unde un procent important din populaţie trăieşte cu mai puţin de 2 dolari/zi.

25 ianuarie - Revoltă spontană în Cairo. Nu avem mâncare, declară unul dintre protestatari, în secvenţele pe care le puteţi urmări mai jos.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016