Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezerva de umiditate accesibila plantelor se mentine la valori optime, spun meteorologii


Rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe profilul de sol 0-100 cm se va menţine la valori optime şi apropiate de optim în majoritatea regiunilor agricole, cu excepţia unor suprafeţe din sud-estul, estul şi centrul ţării, unde aprovizionarea cu apă a solului va fi satisfăcătoare, se arată în ultimul buletin agrometeorologic emis de INMH. Conţinutul de apă în stratul de sol 0-20 cm se va situa în limite satisfăcătoare în cea mai mare parte a teritoriului agricol. În centrul, sudul şi vestul ţării, gradul de aprovizionare cu apă a solului va înregistra valori apropiate de optim şi optime.
Uniformitatea şi vigurozitatea plantelor se va menţine pe ansamblu bună şi medie, respectiv medie şi slabă în culturile semănate tardiv. Sub aspect fenologic, orzul şi grâul de toamnă vor parcurge fazele de formare a frunzei a treia şi înfrăţire (15-100%), la nivelul întregii ţări. Rapiţa din sudul, sud-estul, estul şi centrul ţării se va afla predominant în faza de înfrunzire (3-10 frunze), în toate zonele de cultură. Soiurile timpurii de sâmburoase (cireş, prun, cais, vişin) îşi vor continua înmugurirea, precum şi dezmugurirea, îndeosebi în jumătatea de sud a ţării.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

La viţa de vie se va înregistra faza de „plâns”, în majoritatea podgoriilor. Lucrările agricole specifice campaniei de primăvară (fertilizări, pregătirea patului germinativ, efectuarea însămânţărilor la culturile de primăvară, lucrări de întreţinere la pomii fructiferi şi viţa de vie, etc.) se vor efectua în general normal.
Recomandări de specialitate
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016