Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Rezultatele controalelor ANSVSA efectuate in perioada minivacantei de Rusalii
In perioada minivacantei de Rusalii, Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional, a desfasurat controale oficiale, pentru a asigura cetatenilor un comert cu alimente sigure.
Controalele oficiale au fost efectuate in pizzerii, cantine, unitati de tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie/patiserie, pensiuni turistice, unitati de tip hipermarket/supermarket, depozite alimentare, magazine alimentare, unitati situate in zonele de agrement/localitati in care se organizeaza anumite evenimente (targuri de vara, pelerinaje la asezamintele de cult cu ocazia unor sarbatori religioase, hramuri bisericesti) precum si in statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre, unde se inregistreaza aflux mare de turisti.
Neregulile identificate in timpul controalelor au fost sanctionate prin aplicarea a 153 de sanctiuni contraventionale, care au insumat 212.720 lei, precum si de emiterea a 14 ordonante de suspendare temporara a activitatii si 4 ordonante de interzicere a activitatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
De asemenea, au fost retrase de la comercializare 788 de kilograme de produse alimentare de origine animala si nonanimala, improprii consumului uman, produse care au fost distruse.
Dintre deficienţele identificate si sanctionate, mentionam:
- depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
- comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena sau in spatii neinregistrate sanitar veterinar;
- nerespectarea programului de autocontrol;
- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
- produse cu termen de valabilitate depasit expuse pentru comercializare;
- nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor;
- lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;
- transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neinregistrate sanitar veterinar;
- personal fara echipament de protecţie.
ANSVSA continua supravegherea operatorilor din industria alimentara in perioada urmatoare, prin actiuni de inspectie si control si prin asigurarea serviciului de permanenta de catre personalul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura