Exclusiv
Publicat in: Stiri
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat, săptămâna trecută, propunerea de decizie care autorizează Germania, Italia, Marea Britanie şi Austria să aplice măsuri de derogare de la prevederile art.193 din Directiva TVA - utilizarea mecanismului de taxare inversă în cazul livrărilor de telefoane mobile şi dispozitive cu circuite integrate. Ministrul român de finanţe, Alexandru Nazare, a intervenit pentru a exprima susţinerea faţă de propunerea discutată şi a subliniat, totodată, faptul că România consideră că taxarea inversă este un mijloc eficient de combatere a evaziunii fiscale, menţionând că România a transmis către Comisia Europeană solicitări de derogare pentru aplicarea taxării inverse pentru anumite produse din sectorul agricol, pentru care aşteaptă o evaluare cât mai rapidă, astfel încât acestea să fie examinate de către Consiliu cât mai curând (prima solicitare datează din octombrie 2009).
A fost discutată propunerea de Directivă privind cooperarea administrativă în domeniul impozitării care se doreşte a fi un instrument util Statelor Membre în cooperarea internaţională în domeniu, prin stabilirea unor reguli, proceduri şi canale de schimb de informaţii comune. Aria de aplicabilitate a directivei este vastă, fiind incluse toate tipurile de taxe şi impozite percepute de către sau în numele unui SM sau al subdiviziunilor teritoriale sau administrative ale acestuia, inclusiv autorităţile locale.

În ceea ce priveşte implementarea Pactului de Stabilitate şi Creştere – România şi Lituania, miniştrii de finanţe au agreat asupra recentei evaluări a Comisiei Europene care prezintă progresele semnificative înregistrate în corectarea deficitului excesiv pentru ambele state, nefiind necesari paşi suplimentari în cadrul procedurii. Totodată, s-a discutat, în ceea ce priveşte situaţia României, necesitatea introducerii de măsuri care să compenseze eliminarea impozitului minim, precum şi necesitatea adoptării rapide a legii pensiilor. Reprezentantul României a subliniat angajamentul autorităţilor române de a respecta programul agreat cu Comisia Europeană, a menţionat că oportunitatea de măsuri compensatorii a fost analizată şi va fi discutată cu Comisia şi cu FMI cu ocazia următoarei misiuni de evaluare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Au fost adoptate concluziile Consiliului cu privire la eficacitatea şi eficienţa cheltuielilor publice legate de învăţământul terţiar, cadrele fiscale analizate din perspectiva bunelor practici, prin care sunt prezentate elemente comune identificate de Comisia Europeană din cele 3 experienţe naţionale de succes ale Olandei, Suediei şi Austriei.

De asemenea, miniştrii de finanţe au ajuns la un acord referitor la directiva privind administratorii fondurilor de investiţii alternative.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR: Taxarea inversa pentru cereale, prelungita
MADR: Taxarea inversa pentru cereale, prelungita
Taxarea inversa la cereale ar putea fi prelungita si dupa luna iunie 2022, avand in vedere...
Solicitarea României de a i se permite taxarea inversă în agricultură şi în industria alimentară ar putea fi aprobată de Uniunea Europeană cu puţin timp înainte de expirarea termenului
Zilele trecute, Direcţia Gene­rală de Taxe şi Uniune Vamală din cadrul Comisiei Europe­ne a...
CE a aprobat solicitarea României privind taxarea inversă la cereale
Direcţia Generală de Taxare şi Uniune Vamală din cadrul Comisiei Europene (DG Taxud) a aprobat...
Comisia Europeană a ajuns la un compromis cu autorităţile române în ceea ce priveşte taxarea inversă a TVA
Comisarul european pentru fiscalitate Algirdas Semeta s-a întâlnit cu membri ai Comisiei...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016