Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania, al 12-lea mare producator de vinuri la nivel mondial
Anul trecut, productia de vinuri romanesti a fost de 4,246 de milioane de hectolitri, ceea ce reprezinta o crestere cu 29 la suta fata de productia din 2012, fapt ce a propulsat Romania pe locul 12 in lume, in topul producatorilor de vin.
Recent, Organizatia Internationala a Viei si Vinului a dat publicitatii o statistica la nivel mondial, intocmind un clasament al celor mai importanti producatori de vinuri, in functiede productia obtinuta in anul 2013. In acest top, Romania se claseaza pe locul a 12-lea, datorita cantitatii totale de 4,246 de milioane de hectolitri de vin obtinuta de producatorii autohtoni in cursul anului trecut, reprezentand un progress important fata de anul 2012, cand s-a produs o cantitate cu 29 la suta mai redusa.
Primele locuri ale clasamentului au revenit si de aceasta data marilor producatori consacrati, Italia pastrandu-si in continuare locui 1, cu o productie de 44,9 milioane de hectrolitri, in timp ce Franta si Spania au facut rocada pe urmatoarele doua locuri, fata de clasamentul precedent. De aceasta data, locul al doilea in top este ocupat de Spania, care, datorita unei cresteri a a productiei de 31 la suta, a obtinut anul trecut 42,7 milioane de hectolitri de vin, in timp ce Franta, ocupanta locului 3, a avut o productie de 42 de milioane de hectolitri.
Urmeaza apoi, in ordine, SUA cu o producție de vin de 22 milioane hectolitri (+7 %), Argentina cu 15 milioane hectolitri (+27%), Chile cu 12,8 milioane hectolitri (+2 %), China cu 11,7 milioane hectolitri (minus 15 %), Africa de Sud cu 11 milioane hectolitri (+4 %), Germania 8,3 milioane hectolitri (- 8 %), Portugalia 6,7 milioane hectolitri (+7 %), Romania 4,3 milioane hectolitri (+29 %) și Grecia 3,7 milioane hectolitri (+19 %).
Statisticile Organizatiei Internationale a Viei si Vinului mai indica faptul ca suprafata viticola la nivel mondial a ramas stabila la 7,436 de milioane de hectare, in conditiile in care suprafata cultivata cu vinuri nobile din Europa a incetat sa scada si a ramas la nivelul din anul precedent, 3,481 de milioane de hectare. Au crescut, in schimb, suprafetele cultivate cu vie din care se obtin vinuri nobile, ina Asia si America de Sud, cele mai mari progrese in acest sens fiind consemnate in China, care si-a extins cu 20.000 de hectare suprafata cultivate cu vie nobila, Argentina si Chile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
In ciuda acestor progrese, consumul de vin a scazut anul trecut cu 1 la suta, relansarea asteptata sa aiba loc odata cu sfarsitul crizei financiare si economice care a inceput in 2008 intarziind in continuare sa se manifeste.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi