Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania are rezerve privind Planul strategic pentru schemele de plati directe

romania-are-rezerve-privind-planul-strategic-pentru-schemele-de-plati-directe

Acesta este anuntul facut de reprezentantul MADR c arw a participat la ultima reuniune a Grupului de la Visegrad.


In data de 25 ianuarie 2018, la Budapesta, a avut loc reuniunea Grupului de la Visegrad, format din Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Croatia, Romania si Slovenia, care a avut ca scop realizarea unui schimb de opinii privind unele aspecte financiare ale PAC dupa 2020 si obiectivele inaintate de Comisie prin Comunicarea sa privind viitorul sectorului alimentar si al agriculturii.
 
La reuniune a participat si Phil Hogan, comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, care a argumentat unele aspecte de interes pentru acest grup de state.
 
Din partea Romaniei, a participat o delegatie condusa de Alexandru Potor, secretar de stat responsabil de problematica afacerilor europene. In interventia sa, reprezentantul Romaniei a subliniat necesitatea ca PAC sa fie finantata cel putin la acelasi nivel ca in prezent si a aratat importanta mentinerii platilor directe fara co-finantare nationala pentru sprijinirea veniturilor fermierilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un pilon de dezvoltare rurala puternic va asigura continuarea modernizarii si crearea locurilor de munca, necesare pentru vitalitatea acestor zone. O fila de buget PAC distincta trebuie alocata cercetarii agricole.
 
Romania a mai sustinut ca masuri ca plafonarea platilor directe si co-finantarea din bugetele nationale vor afecta capacitatea PAC de a asigura un acces egal pe piata unica si la fondurile UE in domeniul agricol.
Pentru tara noastra este esentiala continuarea SAPS si a platilor cuplate, precum si continuarea investitiilor in zonele rurale, care contribuie la cresterea gradului de ocupare si la reducerea disparitatilor intre statele membre.
 
Romania are rezerve privind Planul strategic pentru schemele de plati directe, deoarece elaborarea si aprobarea acestuia poate fi un proces indelungat, punand in pericol efectuarea la timp a platilor si, nu in ultimul rand, sa determine penalitati substantiale si o posibila nationalizare a platilor directe.
 
Este de notat ca au existat multe puncte comune asupra carora statele participante si-au exprimat acordul, insa exista si divergente, aceasta dovedind faptul ca negocierile se anunta a fi dificile pe anumite subiecte.
 
In acest context, Slovenia a decis sa nu semneze declaratia comuna din 25 ianuarie, intrucat nu este de acord cu convergenta externa a platilor directe, nefiind in interesul fermierilor acestei tari, pantru ca plata directa pe hectar in acest stat este peste media europeana.
 
Comisarul Hogan a apreciat ca Planurile Strategice PAC reprezinta o oportunitate de adaptare a mecanismelor acestei politici la realitatile nationale ale fiecarui stat membru. De asemenea, a mentionat ca este dificil de discutat despre finantarea PAC in contextul presiunilor mari asupra bugetului UE. Brexitul si noile provocari legate de securitate si migratie sunt aspecte care pot influenta alocarile pentru politicile traditionale.
 
Cea mai inteleapta decizie acum, in opinia sa, este sa avem o politica bine construita si promovata, usor de explicat fermierilor, pentru ca apoi sa convingem cu obiective si argumente ca PAC are nevoie de un buget consistent pe masura obiectivelor si provocarilor cu care se confrunta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016