Romania domina exportul de grau, chiar daca UE a intensificat tranzactiile
Publicat la data de 03 Sep. 2019 in:
Stiri Romania continua sa se afle in topul UE al exportatorilor de grau, desi mai multe tari ale blocului comunitar au beneficiat de presiunile facute de agentiile Uniunii.
Conform informatiilor publicate luni de EU Crops Market Observatory, in saptamana ce s-a incheiat la 1 septembrie, Uniunea Europeana a livrat 397.455 tone de grau, comparativ cu 360.959 tone in saptamana anterioara.
Romania ramane cel mai important exportator de grau din blocul comunitar, cu livrari de 1,4 milioane tone in perioada 1 iulie - 2 septembrie 2019.
Franta, cea mai mare putere agricola din UE si tara care ar urma sa fie responsabila pentru 41% din exporturile totale de grau ale UE in perioada 2019/20, este deocamdata in urma Romaniei in sezonul actual, care a inceput la 1 iulie 2019. Potrivit datelor Comisiei Europene, exporturile totale de grau ale Frantei s-au situat la 765.260 de tone in perioada de referinta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Datele mai arata ca Arabia Saudita este principala destinatie pentru graul UE, importand o cantitate de 507.921 tone in intervalul 1 iulie - 2 septembrie 2019, devansand Algeria, care a importat 451.161 tone. In mod traditional, Algeria a fost principalul cumparator de grau provenit din UE.
Potrivit prognozelor Comisiei Europene, in sezonul 2019/20, exporturile de grau ale blocului comunitar ar urma sa se situeze la 26,6 milioane de tone, in crestere cu 18% fata de 22,4 milioane de tone in sezonul 2018/19. Exporturile de grau ale blocului comunitar s-au situat anul trecut sub estimarile Departamentului american al Agriculturii, care miza pe livrari de 24 milioane de tone, din cauza competitiei dure a graului provenit din bazinul Marii Negre.
Recent, UE si-a revizuit in jos estimarile referitoare la productia la hectar pentru culturile de grau, din cauza conditiilor meteo nefavorabile din unele tari.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.