Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania domina exportul de grau, chiar daca UE a intensificat tranzactiile

romania-domina-exportul-de-grau-chiar-daca-ue-a-intensificat-tranzactiile

Romania continua sa se afle in topul UE al exportatorilor de grau, desi mai multe tari ale blocului comunitar au beneficiat de presiunile facute de agentiile Uniunii.


Conform informatiilor publicate luni de EU Crops Market Observatory, in saptamana ce s-a incheiat la 1 septembrie, Uniunea Europeana a livrat 397.455 tone de grau, comparativ cu 360.959 tone in saptamana anterioara.
 
Romania ramane cel mai important exportator de grau din blocul comunitar, cu livrari de 1,4 milioane tone in perioada 1 iulie - 2 septembrie 2019.
 
Franta, cea mai mare putere agricola din UE si tara care ar urma sa fie responsabila pentru 41% din exporturile totale de grau ale UE in perioada 2019/20, este deocamdata in urma Romaniei in sezonul actual, care a inceput la 1 iulie 2019. Potrivit datelor Comisiei Europene, exporturile totale de grau ale Frantei s-au situat la 765.260 de tone in perioada de referinta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Datele mai arata ca Arabia Saudita este principala destinatie pentru graul UE, importand o cantitate de 507.921 tone in intervalul 1 iulie - 2 septembrie 2019, devansand Algeria, care a importat 451.161 tone. In mod traditional, Algeria a fost principalul cumparator de grau provenit din UE.
 
Potrivit prognozelor Comisiei Europene, in sezonul 2019/20, exporturile de grau ale blocului comunitar ar urma sa se situeze la 26,6 milioane de tone, in crestere cu 18% fata de 22,4 milioane de tone in sezonul 2018/19. Exporturile de grau ale blocului comunitar s-au situat anul trecut sub estimarile Departamentului american al Agriculturii, care miza pe livrari de 24 milioane de tone, din cauza competitiei dure a graului provenit din bazinul Marii Negre.
 
Recent, UE si-a revizuit in jos estimarile referitoare la productia la hectar pentru culturile de grau, din cauza conditiilor meteo nefavorabile din unele tari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.25 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016